Belföld

Szili: csak a híradásokból ismerem Rózsa-Florest

Szili Katalin (Szili Katalin, Interjú)
Szili Katalin (Szili Katalin, Interjú)

Az egykori házelnök közölte: nincs köze az őszödi beszéd kiszivárogtatásához.

Az összes, a Heti Válaszban róla megjelent állítást valótlan és nevetséges lejáratási kísérletnek tartja Szili Katalin korábbi házelnök. Közölte: nincs köze Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatásához.

Az egykori szocialista politikus megerősítette a hetilapnak adott nyilatkozatát, amely szerint Rózsa-Flores Eduardóval sosem találkozott, nevét csak híradásokból ismeri.

Szili hozzátette: azt gondolta, a politikai légkör és a jogszabályok gátat vetnek annak, hogy tények nélküli, rosszindulatú állításoknak teret adó, ráadásul a társadalom előtt lejáratódott, hiteltelen, őt is mindig alaptalanul vádoló emberektől származó sajtóhírek miatt a megrágalmazottaknak kelljen védekezniük és igazukat bizonyítaniuk.

„Őszintén féltem (…) társadalmunkat, hogy ha ezek a folyamatok (…) folytatódnak és a nyilvánosság fórumai ezt még gerjesztik is , akkor ezek a politika egészébe vetett, eddig is alaposan megrendült bizalmat csak tovább csökkentik, miközben számos más, valamennyiünk számára fontos ügyben az igazság feltárása sorra csorbát szenved.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik