Belföld

Heti Válasz: Megvannak az őszödi beszéd kiszivárogtatói

Gyurcsany-evet-ertekel(960x640)(1).jpg (gyurcsán ferenc, )
Gyurcsany-evet-ertekel(960x640)(1).jpg (gyurcsán ferenc, )

Három egykori prominens MSZP-s politikust gyanúsít a Heti Válasz. Állítólag Eduardo Rózsa-Floresnek adták át a hangfelvételt.

Két férfit és egy nőt, valószínűleg Szili Katalint, Baja Ferencet és Szekeres Imrét gyanúsítja a Heti Válasz című lap mint a Gyurcsány Ferenc bukásához vezető őszödi beszéd kiszivárogtatóit.

A lap interjút készített az Eduardo Rózsa-Floresszel is jó kapcsolatot ápoló egykori MSZP-s politikussal, Szabó Bálinttal, aki szerint a hangfelvételt a szocialista párt néhány akkori, prominens vezetője adta Rózsa-Floresznek egy terézvárosi lakásban még 2006 nyarán. Az egykori vasi képviselő az interjúban azt mondta, három ember járt a később Bolíviában meggyilkolt férfinél: Katalin, Imre és Ferenc.


Fotó: Neményi Márton

Bár a politikus vezetékneveket nem árult el, Szabó minden valószínűség – pontosabban a Heti Válasz sejtetése – szerint Szili Katalinra, Szekeres Imrére és Baja Ferencre gondol. A lap mindegyiküktől megkérdezte, találkoztak-e 2005 és 2009 között Rózsa-Floresszel. Mindhárman tagadták, hogy történt ilyen.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon reagált a Heti Válasz cikkére. Az exkormányfő ezt írta:

„A Heti Válasz leleplező(?) anyagot közölt az őszödi kiszivárogtatókról. Ha jól értem a szöveget, akkor Baja Ferencet, Szekeres Imrét és Szili Katalint gyanúsítják azzal, hogy egy közvetítőnek átadták a Balatonőszödön elmondott beszédem hangfelvételét. Gyűlölöm az árulást és megvetem az árulókat. De bármi ilyesmivel vádolni valakiket csak akkor szabad, ha megdönthetetlen bizonyítékok állnak rendelkezésre.

A Heti Válasz cikke talán közelebb vitt bennünket az igazsághoz. Vagy mégse? Nem tudom.”

Politika miatt menekült Rózsa-Flores?

A Figyelőnet még 2009-ben készített egy anyagot Eduardo Rózsa-Flores egykori kiadójával. Brády Zoltán, a Kapu főszerkesztője egészen meglepő fordulattokkal szolgál Rózsa elmúlt hónapjairól. Azt mondta, az író, színész, katona Florest a hazai politikai állapotok kényszerítették távozásra. Bevallotta, hogy bár nem köztudomású, de ők, Brády és Rózsa-Flores voltak, akik kiszivárogtatták az őszödi beszédet. Ezt követően lehetetlenültek el teljesen.

Egy beszéd, ami megváltoztatta az országot

Május 26-án lesz hétéves Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. A választási győzelmet ünneplő szocialista frakcióülésen elhangzottak alapjaiban változtatták meg Magyarország belpolitikai viszonyait. Az FN24 összefoglalója.

FRISSÍTÉS!

Baja Ferenc és az MSZP is reagált azóta az interjúra. Baja szerint a Heti Válasz cikke „harmadosztályú ponyva”, az MSZP pedig a trafikmutyit sejti a cikk hátterében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik