Belföld

Makulátlan Orbán feljelentője

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Pécsi Kálmán erkölcsi igazolvánnyal igazolta szerkesztőségünknek, hogy büntetlen előéletű.

Mint korábban a „Feljelentették Orbán Viktort” című cikkünkben megírtuk, Pécsi Kálmán szerint Orbán Viktor társaival bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztást követhetett el, amikor úgy döntött, a kormány kárenyhítést nyújt a 2004 elején fizetésképtelenné vált, felszámolás alá került Hajdú-Bét Rt. és Novofarm Rt. kisbeszállítóinak, mintegy száz családnak.

A cikkben megemlítettük, hogy öt éve a Népszabadság egy csalási ügy gyanúsítottjaként írt Pécsi Kálmánról, ám a volt büntetőbíró szerkesztőségünkhöz eljuttatta 2013. április 30-ai keltezésű erkölcsi bizonyítványát, amely egyértelműen igazolja, hogy büntetlen előéletű. A jogász az erkölcsi bizonyítvány kiadása után két héttel tette büntetőfeljelentését a Budapesti Rendőr-főkapitányságon és a feljelentettekkel szemben – magánfélként – 200 millió forint és járulékai erejéig polgári jogi igényt támasztott.

Pécsi Kálmán kezdeményezte azt is, hogy a nyomozó hatóság Orbán Viktor, valamint jelenleg ismeretlen társai valamennyi ingó és ingatlan vagyonára, pénzintézetnél vezetett bankszámlájára rendeljen el – biztosítási intézkedésként – bűnügyi zárlatot. Indítványozta azt is, hogy a nyomozó hatóság a feljelentettek ingatlanjaira az illetékes földhivatalnál kezdeményezze a perfeljegyzés ingatlan-nyilvántartási bejegyzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik