Belföld

Bajnai beperli Budai Gyulát

A volt miniszterelnök személyiségi jogi pert indít az elszámoltatási kormánybiztos ellen, a Magyar Nemzetet pedig helyreigazításra szólítja fel.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök személyiségi jogi pert kezdeményez Budai Gyula ellen, miután a Magyar Nemzet arról írt, hogy az elszámoltatási kormánybiztos szerint gőzerővel szivattyúzták ki a pénzt a tulajdonosok a Hajdú-Bétből.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos “személyes elfogultsággal és politikai megrendelésre cselekszik” – írja közleményében Bajnai Gordon titkársága. “Elfogult, hiszen egy másik ügyben már kártérítési perben áll Bajnai Gordonnal. Valamint politikailag motivált, hiszen a jogerősen is cáfolt rágalmak ismételgetésének egyértelmű célja Bajnai Gordon lejáratása, személyének besározása” – közölték.

A Hvg. hu által ismertetett közlemény szerint Budai Gyula “bíróság által jogerősen megállapított hazugságokat ismételget, ezzel nem véve tudomást a magyar igazságszolgáltatásról”. “Bár Budai Gyula a rá bízott lejárató kampányt úgy hajtja végre, hogy közben a mentelmi joga mögé bújik, a hamis vádakkal illetett Bajnai Gordon személyiségi jogi pert kezdeményez vele szemben, a Magyar Nemzetet pedig helyreigazításra szólítja fel” – áll a közleményben.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy az elszámoltatási kormánybiztos szerint gőzerővel szivattyúzták ki a pénzt a tulajdonosok a Hajdú-Bétből. Budai Gyula jelentése szerint a cél az volt, hogy a cég ingó és ingatlan vagyonát – a beszállítók helyett – Wallis közeli kezekbe játsszák át. Budai Gyula lezárta a Hajdú- Bét Rt. károsultjai ügyének vizsgálatát, és jelentését átadta az ügyben nyomozó Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

A volt kormányfő titkársága hangsúlyozza: Budai Gyula kormánybiztos “ún. vizsgálatának” eredményei, és az azok alapjául szolgáló, a Magyar Nemzet hétfői számában közölt „újrahasznosított” rágalmak a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban olyan állításokat tartalmaznak, amelyek megalapozatlanságát a bíróság több jogerős ítélete is kimondta már korábban.

“A hazugságok az idő múlásától és a kormányváltástól sem lesznek igazsággá” – teszik hozzá Bajnai titkárságán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik