Belföld

Kormányzati e-mail címet kapott 100 hajdú-bétes

internet (internet, világháló)
internet (internet, világháló)

E-mail címet hozott létre az agrártárca a Hajdú-Bét károsultjainak

A Vidékfejlesztési Minisztériumban az elmúlt napokban jelentősen megnövekedett a Hajdú-Bét-ügy kapcsán a bejelentések és a panaszok száma, ezért külön levelezési címet hoztak létre az érintetteknek – közölte a tárca kedden.

A közlemény szerint kérik az érintetteket, hogy bejelentéseiket a hajdubet@vm.gov.hu elektronikus levelezési címre küldjék. Emlékeztetnek arra, hogy a kormány április végi döntése alapján a szaktárca május 7-én ült tárgyalóasztalhoz az ország egykori legnagyobb baromfi- és víziszárnyas-feldolgozó vállalatának károsultjaival.

A jogszabályi háttér megteremtését követően, várhatóan nyár elején megkezdődhet a Hajdú-Bét-ügyben kárt szenvedett baromfitenyésztőknek szánt mintegy 200 millió forint kiutalása – áll a közleményben.

Fidesz: Bajnai újra és újra képes alulmúlni önmagát

Az agrártárca lépése némileg meglepő, mert Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a köztévé reggeli műsorában azt mondta: az a 100 család, amely a Hajdú-Béttel közvetlen kapcsolatban volt, 2 millió forintot kap kártalanításul. A párt kikéri a károsultak nevében, hogy Bajnai Gordon egy múlt heti eseményen viccelődött a károsultak helyzetével – tette hozzá. Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője országjárása vásárosnaményi állomásán azt mondta: talán az ő törekvései és évtizeddel ezelőtti munkája eredménye lehet az, hogy a jelenlegi kormány kártalanítja és megsegíti azokat a hajdú-bétes gazdákat, akiket annak idején kisemmiztek és földönfutóvá tettek. Hoppál szerint „mindenféle ilyen viccelődés nagyon rossz ízű”.

A Fidesz szóvivője elmondta: a kétmillió forint egy jelképes összeg ahhoz képest, hogy voltak, akik mindenüket elveszítették. Hoppál Péter hozzátette: bízik abban, hogy tovább keresi a kormány a jogi lehetőségeket, és az érintett családok újabb segítséget kaphatnak.
Weboldalán válaszolt az Együtt 2014 a vádakra

Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikája alakításában: sosem volt a Hajdú-Bét vezetője vagy igazgatósági tagja – tudatta korábban az Együtt 2014, megjegyezve, hogy a volt kormányfő a tulajdonos képviseletében mindent megtett a Hajdú-Bét megmentéséért, sőt maga „”kilincselt” a szaktárcánál annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe jutott libatenyésztő családokat kártalanítsák.

Közölték: azért, hogy az állampolgárok ne csak a Fidesz által ismételgetett, ítéletként beállított vádakat, hanem a tényeket is megismerhessék, az Együtt 2014 weboldalán „önkiszolgáló ügyfélszolgálatot” indított. Itt nemcsak a Hajdú-Bét csődjével összefüggésben, hanem a minimálbérrel, a nyugdíjakkal, a rezsicsökkentéssel, illetve az Együtt 2014 támogatóival kapcsolatban is részletesen válaszolnak a volt kormányfőt érő vádakra, bírálatokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik