Belföld

Egymást maffiázza Fidesz és ellenzéke

Demonstráció a Fidesz-székház előtt  (trafiktörvény, demonstráció, )
Demonstráció a Fidesz-székház előtt  (trafiktörvény, demonstráció, )

A trafiktörvény ellen tüntetettek a Fidesz-székháznál.

Az MTI néhány százra, tudósítónk mintegy ezerötszázra becsülte azok számát, akik a trafiktörvény ellen tiltakoztak a Fidesz  székháza előtt. A demonstrációt a Demokratikus Koalíció (DK) szervezte, de az akcióhoz az MSZP és az MSZDP is csatlakozott.

Varju László, a DK pártigazgatója úgy fogalmazott: a Fidesz-maffia azért virágzik, mert ötezer embernek évi 10 millió forint könnyű, de bűnös fizetést garantált a dohánypiac újrafelosztásával. Az Orbán-maffia árnyékállama mára a hivatalos állam helyébe lépett. Se demokrácia, se tisztességes piacgazdaság nem lesz Magyarországon, amíg ezt a maffiát el nem űzik – hangoztatta az ellenzéki politikus. Honnan tudja Orbán Viktor, hogy milyen beállítottságú pályázók nyertek trafiküzemeltetési jogot? – tette fel a kérdést Varju László, reagálva a miniszterelnök pénteki rádiónyilatkozatásra.


Fotó: Hír24

A Fidesz újraosztotta a piacot, ezért tettek feljelentést a Legfőbb Ügyészségnél a “trafikmutyi” miatt – mondta a pártigazgató, aki szerint “ez a XXI. századi modern magyar maffia történetének bűzlő trágyadombja”. Beszédében keresztapának nevezte Orbán Viktort, majd beszédét “tűnjetek innét!” felszólítással zárta. Varju felszólalása után a hallgatóság hosszan skandálta, hogy “Orbán takarodj!”.

Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja beszédében “kis diktátornak” nevezte a kormányfőt, akinek “fontosabb a politikai pártja, mint a hazája”. Az ellenzéki politikus felszólalásában követelte a Portik-ügy, az UD Zrt. és a játékgépekkel kapcsolatos akták nyilvánosságra hozatalát. Orbán Viktor, aki azt állítja magáról, hogy ő ma Magyarország miniszterelnöke, “már régen nem az országot szolgálja” – fogalmazott Vadai Ágnes.

Molinók harca

A demonstrálókat a Fidesz-székházra kifeszített hatalmas molinó fogadta, azzal a felirattal, hogy “Együtt a maffiabaloldal”, mellette Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Portik Tamás portréjával. A demonstrálók egyebek mellett “Megszívtuk”, “A Fidesz súlyosan károsítja az Ön és környezete megélhetését”, “Mutyifilter”, “Nemzeti Maffia Zrt.” feliratú transzparensekkel félig megtöltötték a Lendvay utca Dózsa György út és Rippl-Rónai utca közötti szakaszt. A tüntetés végén Mutyifilter feliratú cigarettás dobozokkal dobálták meg a Fidesz székházát. A demonstrálók között jelen volt Horváth Csaba, az MSZP alelnöke is.


Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Fidesz: Együtt a maffiabaloldal

Hoppál Péter közleményben reagált a demonstrációra. “Újra együtt a maffiabaloldal és a jogállamért kiáltoznak azok, akik lepaktáltak az alvilág vezérével, aki maga a “vér, mocsok, gyilkosság és korrupció” – írta a Fidesz szóvivője. Hoppál Péter szerint ma nincs a baloldalon olyan vezető, aki ne ismerte volna el, hogy a Gyurcsány-Bajnai-szövetség hemzseg a korrupciós ügyektől.

Gyurcsány Ferenc bevallotta, azért hagyta ott az MSZP-t, “mert ott loptak”. Bajnai Gordon szerint is meglehetősen “korrupt hely volt Magyarország a 2010 előtti időszakban”. Tegnap óta tudjuk, hogy Mesterházy Attilának is hatalmas gondot jelentenek szocialista párttársainak korrupciós ügyei. Már csak Portik Tamás hiányzik a baloldal mai demonstrációjáról, hogy erkölcsről és korrupcióról papoljon – tudatta a Fidesz szóvivője.

Mint korábban megírtuk, furcsa hirdetést találtunk a Trafikmutyi blog bejegyzéseit olvasgatva. A hirdetésben nemzeti dohányboltokba keresnek eladó-pénztárosokat, összesen 84-et. Ez már önmagában is izgalmas, mivel egy személy összesen csak 5 koncessziót nyerhetett, a hirdetésben viszont tömegesen keresik az ország minden pontjára az új munkatársakat. A hirdetést egyetlen személy adta fel, aki kontaktként az office@trakk.hu e-mail címet jelölte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik