Belföld

Trafikmutyi: offshore-lovagokkal indul a biznisz

cigaretta(1)(960x640).jpg (trafiktörvény, cigaretta, cigi)
cigaretta(1)(960x640).jpg (trafiktörvény, cigaretta, cigi)

Egy volt continentalos álláshirdetésben keresi az eladókat, egészen pontosan 84 főt. Elméletileg egy ember összesen öt koncessziót nyerhetett, nem százat.

Furcsa hirdetést találtunk a Trafikmutyi blog bejegyzéseit olvasgatva. A hirdetésben nemzeti dohányboltokba keresnek eladó-pénztárosokat, összesen 84-et. Ez már önmagában is izgalmas, mivel egy személy összesen csak 5 koncessziót nyerhetett, a hirdetésben viszont tömegesen keresik az ország minden pontjára az új munkatársakat. A hirdetést egyetlen személy adta fel, aki kontaktként az office@trakk.hu e-mail címet jelölte meg.

A bejegyzésből kiderül, a trakk.hu domain a Szeplast Compound Kft. tulajdona, amelynek  első látásra semmi köze sincs a cigiárusításhoz, tevékenységi körei között sem szerepel a dohányáru kiskereskedelem. A tulajdonosokra ránézve aztán már ki is tisztult a kép: a cég egyik tulajdonosa Martonosi István, a Continental egykori dolgozója.

A Blikk.hu információi szerint a Szeplast cégcsoport fő Zrt-jének tulajdonosai között nemcsak trafiknyertesek, hanem egy Seychelle-szigeteki cég is van.

A hvg.hu korábbi cikkéből kiderül, nemcsak az álláshirdetésekben rajzolódik ki az új nemzeti-continentalos trafikhálózat. Bár a Continental Zrt. vezetője tagadta, hogy központilag szervezték volna a csoporthoz kötődő tisztségviselők, alkalmazottak, barátok és rokonok pályázatát, egy közvetett érdekeltségen keresztül  27 domainnevet regisztráltak csupa nemzeti dohányos trafikra.

Mint ismert, a Continental-csoport vezetője, ifj Sánta János részt vett a trafiktörvény kidolgozásában, a Brüsszelbe kiküldött törvényt például az ő gépén hozták létre. Sánta János régóta jó barátja Lázár Jánosnak, a trafiktörvény kitalálójának, élharcosának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik