Belföld

Égzengés, villámlás! Viharos lesz a péntek Győrött

Szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban számítani kell veszélyes időjárási jelenségekre: péntek késő délutántól, estétől a déli, délnyugati megyékben – először valószínűleg a Dél-Dunántúlon – kialakulhatnak intenzív zivatarok. Ezek várhatóan az este, késő este folyamán – akár rendszert alkotva – észak, északkelet felé helyeződnek – tették hozzá.

A zivatarokat viharos szél, felhőszakadás és jégeső kísérheti. Mindezek során néhol óránként 80-90 kilométer körüli széllökések is lehetnek, rövid idő alatt 25-35 milliméternyi eső is hullhat, s akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is kísérhetik.

Szombat hajnalra az északkeleti megyéket leszámítva várhatóan megnyugszik a zivatartevékenység – írta a meteorológiai szolgálat.

Pénteken a hőmérséklet napközben 22 és 28, késő este 15 és 20 Celsius-fok között valószínű. A napsütéses időben pedig az UV-sugárzás maximuma a nagyon erős szintet is elérheti.

Pénteken délután, az Időkép előrejelzése szerint 21 fok várható, valamint az egész Dunántúlon zivatarok várhatók. Az esernyőt tehát semmiképp se hagyjuk otthon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik