Belföld

Nincs pardon: fejek hullottak a híradós káromkodás miatt

mtva (mtva)
mtva (mtva)

Szebeni Istvánt és három kollégáját azonnali hatállyal menesztette az MTVA. Pedig nem is a műsorvezető hibázott.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyorsított vizsgálatának eredményeképp Szebeni István műsorvezetőnek, továbbá három másik munkatársnak azonnali hatállyal a mai napon megszüntetette a munkaviszonyát – olvasható az MTVA szerdai közleményében.

Elevenítsük föl, mi is történt? Csúnyán beszélt az esti híradó felvételén Szebeni István. A tévés azóta persze megbánta, amit mondott, de a főnökei mégis letiltották a képernyőről. Plusz: vizsgálat indult, hogy kiderítsék, mi történhetett.

Ennek a vizsgálatnak lett most az az eredménye, hogy Szebenit és három kollégáját kirúgták. A vizsgálat szerint a hétfő éjszakai Híradó „elfogadhatatlan 10 másodpercéért”, amelyben a káromkodás elhangzott, a szerkesztő és az adáslebonyolítás két munkatársa is felelős. Az MTVA álláspontja szerint sem élő adásban, sem stúdióban, sem felvételről bejátszott, sem pedig a kollégák közti kommunikációban nem elfogadott ez a magatartás. Az elhangzottakért az MTVA a Híradó nézőinek elnézését kéri.

A Hír24 információi szerint az úgynevezett adáslebonyolítóban szúrták el a dolgot. A köztévében digitálisan, szerverre és kazettára is rögzitik az álélő adást. Ha gáz van a szerverrel, akkor a kazettán felvett anyagot javítják, és ezt viszik fel az adáslebonyolítóba. Vagyis ebben az esetben az történt, hogy felküldték a kazettát, hogy ezt játsszák le, mert a szerveren lévő nem jó. De valamiért nem iskerült a  kazettát elindítani, a szervert viszont igen. Ezért lehetett benne minden, ami a leállás alatt történt.

A hiba tehát a rendszerbe van kódolva. Szegény Szebeni kolléga pedig egy életre megtanulhatta, hogy stúdióban akkor se káromkodunk, ha nagyon kikívánkozik.

Egyébként a szakma azonnal reagált az esetre, néhány releváns bejegyzés a fészbúkról:

Mutassatok egy műsorvezetőt, aki nem káromkodott még, mikor azt hitte, hogy nincs adásban! Én egy ilyet ismerek: Horvát János. Senki más.

Egy remek rádióbemondó(nő) a nyolcvanas években berekedt konferálás közben, s azt találta mondani, “b..meg, adjatok egy neg”. a rót már nem volt rajta, ott lekeverte a reflexvizsgán éppen hogy átment technikus. A bemondót viszont eltiltották két évre.

Megérdemelte a köztévé híradósa a szigorú büntetést?- Szavazzon a Hír24 nyitóoldalán!

Ha pedig további kínos tévés bakikra kíváncsi, ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik