Belföld

Az angolírásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Ma reggel nyolc órakor megkezdődnek az idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák, az első napon angolból adnak számot tudásukról a diákok.

Angol nyelvből középszinten 1199 helyszínen 54 447-en, emelt szinten 110 helyszínen 8585-en vizsgáznak. Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész – olvasott szöveg értése – 60 perc időtartamú, a második rész – nyelvhelyesség – feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces – Hallott szöveg értése című – vizsgaösszetevő következik, végül az íráskészséget felmérő 60 perc időtartamú feladatsor.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható). Emelt- és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik