Belföld

Gyurcsány: Ne bántsuk Ráhelt!

"Ne bántsuk a miniszterelnök lányát. Ő nem politikai szereplő" - írta Facebook-posztjában Gyurcsány Ferenc pénteken. Orbán Ráhel konzulense tagadja, hogy ő döntött volna a szakdolgozat díjazásáról.

Tagadja Nemes Andrea, hogy részt vett volna a Magyar Turizmus Zrt. szakdolgozat-pályázatára érkezett munkák elbírálásában. Állítása szerint a miniszterelnök lányának dolgozatát nem a Nemzetgazdasági Minisztérium, hanem a Magyar Turizmus Zrt. értékelte. „A szakdolgozati pályázat döntésében és a pályázattal kapcsolatos szöveges értékelések elkészítésében nem vettem részt” – hangsúlyozta a portálnak a Budapesti Corvinus Egyetem docense, az NGM Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője.

Nemes szerint Az év turisztikai témájú szakdolgozata 2012 nevű pályázatra benyújtott 39 pályaműből csupán hat került a főosztály szakembereihez, és ezek között nem szerepelt Orbán Ráhel dolgozata.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Turizmus Zrt. az „Újszerű témaválasztás” kategóriában díjazta a „Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül” című szakdolgozatot. A 68 oldalas szakdolgozat konzulense dr. Nemes Andrea volt, aki maga adta át a díjakat.

Orbán Ráhel később rövid sajtóközleményben azt közölte: “A szakdolgozatomat legjobb tudásom szerint megírtam és a feladatomat elvégeztem. A pályázatra az egyetem küldte be a dolgozatomat, ezért én ebbe a helyzetbe úgy kerültem, mint Pilátus a credóba.” Hozzátette: lemond a sikeres pályázatért járó bruttó 60 ezer forintos pénzjutalomról, és azt a Corvinus Egyetem Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkollégiumának ajánlja fel.

Gyurcsány: Ne bántsuk Ráhelt!

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán vette védelmébe Orbán Viktor lányát pénteken. “Ne bántsuk a miniszterelnök lányát. Ő nem politikai szereplő. Lehet, hogy valakik segíteni, kivételezni akartak a gyerekkel és az is lehet, hogy mindez Orbán utálatos rendszerének következménye, de ez nem a gyerek bűne. Orbánt lehet és kell kritizálni, ahogy azokat is, akik ezt a szerencsétlen történetet előállították, de Ráhelt hagyjuk békén” – írta posztjában a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc megemlíti, hogy évekkel ezelőtt Péter fiát támadta a jobboldali sajtó, mondván, nem szabályos módon tette le az érettségi vizsgáját. “Csúnya ügy volt, még akkor is, ha a vád végül összedőlt.”

Hasonlóan a volt miniszterelnökhöz, nemrég az Alternatív Magyarországért is kiállt Orbán Ráhel mellett, és “mások nevében is megkövette a miniszterelnök lányát”. Az AlMa szakértői elolvasták Orbán Ráhel szakdolgozatát, és úgy vélik: bár újszerűsége vitatható, elég alapos munkaa könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatáról, versenyképességéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik