Belföld

Falopással vádolják Orbán vőjelöltjének családját

erdő (ősz, )
erdő (ősz, )

A Népszabadság szerint engedély nélkül vágatják a fát más erdejében, ráadásul természetvédelmi területen.

Gépek segítségével, szisztematikusan vágják a fát a csabdi Tiborcz Lovas Klub mellett – írja a lap. A Népszabadság nemleges választ kapott a kormányhivataltól, amikor rákérdezett, kért-e bárki engedélyt a fakivágásra az erdészeti igazgatóságtól.  Az 1,6 hektáros erdő egyébként nem a Tiborcz család tulajdona. Az újság birtokában lévő tulajdoni lap tanúsága szerint csaknem két évtizede vették meg magánszemélyek a területet, amely a Natura 2000 program része, vagyis természetvédelmi terület.

A helyszínen hetek óta dolgozó munkások azt mondták, Tiborczék bízták meg őket a fakivágással, a tízmilliós értékű munkagépeket is ők bocsátották a rendelkezésükre. A munkások a kitermelt fa fejében végzik a munkát. Névtelenséget kérő helyi gazdák nehezményezik, hogy a jómódú Tiborczék „lopják a fát”, miközben a bíróságok gyorsított eljárásban tárgyalják és küldik börtönbe fakivágásért a környékbeli fatolvajokat.

Az erdőt 157 hektárnyi szántó övezi, ami tavaly a Nemzeti Földalapkezelő bicskei állami földbérletpályázatán kelt el húsz évre. Korábban az átlátszó.hu írta meg, hogy egy Tiborcz-lány nyerte el a legtöbb állami földet Bicskén. A győztes egyik testvére a Közgép leányvállalatának igazgatósági tagja és a sajtóban a miniszterelnök lányának udvarlójaként emlegették.

Ángyán József korábban azt mondta, hogy Fejér megyében három nagyobb érdekcsoport nyerte a földpályázatok nagy részét úgy, hogy sose pályáztak egymás területén. A volt államtitkár lapunknak korábban azt mondta, hogy nem véletlenül mondta a miniszterelnök többször is nyilvánosan, hogy „a gazdasági elitet távol kell tartani a politikai döntéshozataltól”. Ő ezzel maximálisan egyetértett, ezt a lemondását indokoló levelében szóvá is tette. Annyit fűzött hozzá Orbán véleményéhez: ahhoz, hogy távol tudjuk e köröket tartani a politikai döntéshozataltól, előbb el kell távolítani őket onnan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik