Belföld

20 perc alatt leéghetünk

naptej (naptej, )
naptej (naptej, )

Folytatódik a tavaszias idő. A napozást azonban már most óvatosan kell kezelni.

Szombaton nyugaton lesz több felhő az égen, máshol több napsütés várható, amit időnként gomolyfelhők zavarhatnak meg. Helyenként záporeső kialakulhat. Nyugaton és északkeleten megélénkülhet a légmozgás, folytatódik a kellemes idő, 20 fok körüli csúcshőmérséklettel.

Vasárnap többfelé gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Időnként élénk lesz a szél, viszont ismét 20 fok felé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn és kedden valamivel nagyobb esély lesz záporok kialakulására. Tartós eső továbbra sem várható. Az északias szél megélénkülhet. A hőmérsékletben sem valószínű komoly változás, folytatódik az igazi tavaszi hőmérsékletű idő.


Fotó: Neményi Márton

A sok napsütés jó hangulatot, javuló közérzetet eredményez, humánmeteorológusok azonban már most arra figyelmeztetnek, hogy – mivel a téli fényhiány után először tesszük ki a bőrünket UV-sugárzásnak, aminek intenzitása a déli órákban már meghaladhatja az erős fokozatot – a világos bőrűek már 20 perc alatt is leéghetnek. Érdemes elkezdeni tehát a fényvédő krémek használatát, és a szemünket UV-szűrős napszemüveggel védeni a káros sugaraktól – teszik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik