Belföld

Változik a vasúti menetrend

Vasut-Deli-palyaudvar(210x140)(1).jpg (Vonat, Flirt, Déli pályaudvar)
Vasut-Deli-palyaudvar(210x140)(1).jpg (Vonat, Flirt, Déli pályaudvar)

Vasárnaptól járnak másként a vonatok.

A MÁV közleménye szerint csak jó változások várhatók: új vonatok indulnak, csökken a menetidő itt-ott és új csatlakozási lehetőségek is lesznek.

Új vonatokra lehet számítani Győr és a főváros között, Celldömölk és Szombathely között, Diósjenő és Vác között, valamint Kiskunfélegyháza és Szeged között. A balatonfenyvesi kisvasúton május elsejétől állítanak be pluszvonatot.

Több vonat az eddigieknél hosszabb útvonalon közlekedik, erről a Hatvan–Somoskőújfalu és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon utazóknak érdemes előzetesen tájékozódni.

Csökken a vonatok menetideje a Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon, ennek köszönhetően újabb csatlakozási lehetőség áll az utasok rendelkezésére Cegléd felé.

A helyi igények alapján vasárnaptól ismét több vonat áll meg Szászberek és Szellőhát megállóhelyeken a Vámosgyörk–Újszász –Szolnok vonalon.

A Rédics–Zalaegerszeg vasútvonalon feltételes megállásokkal közlekednek a vonatok vasárnaptól, ennek értelmében a megállóhelyeken csak akkor áll meg a vonat, ha az utasok a leszállási szándékukat jelezve a kocsi belsejében található jelzőkészüléket megnyomják, vagy a mozdonyvezető a megállóhelyen várakozó utast lát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik