Belföld

Internetes jegyvásárlásra buzdít a MÁV

Az indulás óta több mint 1,7 millióan váltottak menetjegyet az internetn keresztül.

A vasúttársaság 2008-ban indította el az e-Ticket rendszerét, amellyel otthonról is megválthatók a belföldi és nemzetközi menetjegyek, pót- és helyjegyek, bérletek, élőállat- és kerékpárjegyek.

Az indulás óta több mint 1,7 millió vásárlás volt az online értékesítési rendszerben, ebből közel hatszázezer 2012-ben. A fizetés bankkártyával és mobiltelefonnal is lehetésges.  A megvásárolt jegyeket az ország egész területén, negyvenkét állomáson elhelyezett internetes jegykiadó automatából lehet átvenni, vagy ki lehet nyomtatni azokat.

Az internetes jegyváltási lehetőségeket folyamatosan bővíti a vasúttársaság az utasok visszajelzései, és a lehetőségek alapján. Ennek köszönhetően azok az utasok, akik az otthoni nyomtatást jelölik be, akár elektronikus formában a laptopjukon, az okostelefonjukon is bemutathatják a www.mav-start.hu oldalon vásárolt feláras jegyeket a vonaton a jegyvizsgálóknak.

Az internetes jegyvásárlási lehetőségekről további tájékoztatás a MÁV-START weboldalán található, és a helyi tarifával hívható 06 (40) 49 49 49-es, MÁVDIREKT ügyfélszolgálati telefonszámon kérhető.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik