Belföld

Megint a Fidesz-székházhoz vonulnak a diákok

Szombaton fél 5-re demonstrációt hirdetett meg az Alkotmány nem játék Facebook-csoport.

„A Fidesz március 30-án ünnepli 25. születésnapját, április 1-én pedig kihirdetik az alaptörvény negyedik módosítását. Míg ők ünnepelnek, mi mutassuk meg, hogy nincs okuk ünnepelni, hiszen nem adjuk fel, harcolni fogunk: Mostantól az önkény ellen! Mostantól a jogállamért!” – olvasható az Alkotmány nem játék  Facebook-oldalán.

A középiskolás szervezet március 30-ra hirdetett demonstrációt a Fidesz-székházhoz.

Március 6-án délelőtt az alkotmány módosítása ellen tüntetők elfoglalták a Fidesz székházát, ott este 8-ig kitartottak, majd az Alkotmánybírósághoz vonultak, ahol felolvasták a követeléseiket.

A Fidesz – bár 6-án Semeczi Gabriella még keksszel próbált kedveskedni nekik – feljelentette a székházfoglalókat. Selmeczi egy hét után már arról beszélt, azért tesznek feljelentést, mert a tüntetők megtámadták a kormánypárt székházát, erőszakosan behatoltak az épületbe, betörték az ajtót, az üveget, felmásztak az erkélyre, megrémítve mindezzel az ott dolgozókat. Az anyagi kárt félmillió forintra becsülték. Selmeczi addigra már a demokratikus intézményrendszer támadóinak nevezete a korábban aprósüteménnyel kínált fiatalokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik