Belföld
Fidesz-székház (fidesz-székház)

Csak a kezdet volt a tegnapi tüntetés

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2013. 03. 07. 10:09

22: 30 – Vége, de csak mára

Az Alkotmánybíróság előtt a fiatalok felolvasták a követeléseiket, majd Tamás Gáspár Miklós jelképesen átadta nekik a jövő kulcsát, és arra biztatta őket, hogy folytassák a demonstrációkat ilyen szelíden, kitartóan, humorosan az ország szabadságáért. Zárásként a tömeg biztosította őt, hogy ez még csak a kezdet.

22:13 – Egyre többen

Hétszáz fősre duzzadt a zászlókkal, dobokkal, fáklyákkal tüntető tömeg, mire felért az Alkotmánybírósághoz. Megkezdődtek a beszédek.

21:38 Át a hídon

A Lánchídon halad át a tömeg. Kiderült, hogy az Alkotmánybíróságon Tamás Gáspár Miklós filozófus mond majd beszédet.

21:20 Nézők a magasból

Az Operaház közönsége az erkélyről figyelte a rendőri kísérettel vonuló tüntetőket. A demonstrálók arra biztatták az előadásra érkezett embereket, tartsanak velük.

20:35 Az Andrássy úton vonulnak

Nagyjából ötszáz fősre nőtt a tüntető tömeg, amely a Fidesz székházától vonul az Alkotmánybíróság felé – jelentette tudósítónk. A tervek szerint az Andrássy úton mennek végig, majd a Lánchídon át érkeznek meg az Alkotmánybíróság budai épületéhez.

20:15 Távozásra készülnek a tüntetők, de nem engedték ki őket

A székház foglyai lettek a tüntetők. Bejelentették, hogy elhagyják a Fidesz székházát, de a zárt kapun belül lévő fiatalokat nem engedik távozni – közölte tudósítónk. Végül csak a rendőrök felszólítására engedték ki őket az utcára. Azt tervezik, hogy az Alkotmánybíróság épülete elé vonulnak.

19:30 Elveszik a tüntetőknek szánt ételeket

Többen is ételt és italt vittek a székház területén tüntető embereknek. A biztonsági őrök azonban mindegyiket elvették, elmondásuk szerint azért, hogy „átvizsgálják” azokat, de tudósítónk elmondása szerint utána nem adják oda a tüntetőknek.

fidesz székház fogallás (fidesz székház)
A képre kattintva galéria nyílik a székházfoglalásról! (Fotó: Kummer János)

18:16 Újabb ellentüntetők érkeztek

Nagyjából száz ellentüntető jelent meg a székháznál, akik, úgy tűnik, szervezetten, egyszerre érkeztek – közölte helyszíni tudósítónk. Az ellentüntetők között feltűnt Fónagy János is.

18:00 „Majd elfáradnak”

Ezzel kommentálták a székházból távozó fideszesek a székházfoglalást. A tüntetők és ellentüntetők szószátyárabbak voltak.

17:30 Ők a demokrácia védői

Az alábbi képet az Egymillióan a Sajtószabadságért Facebook-oldalán tették közzé. Tüntetők, és mögöttük a Fidesz biztonsági emberei. A kép jobb szélén a börtönviselt fradista Sz Ferenc.

A demokrácia védői (tüntetők, biztonságiak, )

 

17:00 Biztonsági őrök és rendőrök

A fideszes biztonsági emberek elállták a székház kapuját, és nem engednek be a tüntetőktől senkit, ezzel két részre osztották a székházfoglaló tömeget. Közben odakint a rendőrök kordonként állnak a békemenetes és a székházfoglalókkal szimpatizáló emberek között, így akadályozzák, hogy verekedés alakuljon ki a két tábor között – közölte tudósítónk.

16:40 Rendőrök vonultak fel

Miközben újabb tünetők érkeztek a székházat elfoglaló demonstrálók oldalára, a rendőrök megmutatták, hogy jelen vannak, és igyekeznek beállni a tüntetők és az ellentüntetők közé – közölte tudósítónk. Úgy tűnik, hogy most a székházfoglalók vannak többségben, mindenesetre ők lettek a hangosabbak, a békemenetesek az erősítést szervezik.

16:05 A Fidesz programját ünnepelték a foglalók

Hatalmas ovációval fogadták a székházat elfoglaló tüntetők, amikor egyik társuk az épület egyik erkélyére felmászva felolvasta a Fidesz programját. A kormánypárt döntései ellen tiltakozó demonstrálók persze nem a Fidesz mostani, hanem az 1989-ben megfogalmazott programpontjainak örültek.

Fidesz erkély (erkély, fidesz-székház, tüntetők, )

15:30 Erősítésre várnak a székházfoglalók

Miután megejelentek a kormánypárti demonstrálók, a székházat elfoglaló tüntetők arra kérték az ügyükkel szimpatizáló embereket, hogy menjenek oda ők is a Fidesz székházához.

15:22 Érkeznek a békemenetesek 

Fidesz-székház (Fidesz-székház)
Fotók: Kummer János)

Megjelentek a feltehetően Bencsik András felhívására érkezett békemenetesek – jelentette helyszíni tudósítónk. Az ellentüntetők egy „Gyászol a nemzet, hazaárulóktól szenved” feliratú transzparenssel érkeztek, amelyen szocialista politikusok arcképei láthatóak. Már nagyjából negyvenen vannak. A hangulat kezd egyre feszültebbé válni. A két tábor egyelőre csak kiabál a másiknak. A békemenetesek „hazaárulók” ,és „inkább menjetek tanulni” skandálással, a székházat foglaló fiatalok „jogállamot” és „demokráciát” kiabálással válaszolnak.

15:10 – Hétfőn szavaznak az alaptörvény negyedik módosításáról

A tervek szerint hétfőn dönt az Országgyűlés az alaptörvény negyedik módosításáról – jelentette közben az MTI, a házbizottság csütörtöki ülését követően nyilvánosságra hozott napirendtervezetre hivatkozva. A kormánypártok február 8-án benyújtott alkotmánymódosító javaslata az Alkotmánybíróság által korábban megsemmisített átmeneti rendelkezések többségét beemelné az alaptörvénybe.

15:05 Akcióba léptek a biztonságiak

A fideszes biztonságiak három tüntetőt leválasztottak a többiektől a hátsó bejáratnál, és nem engedik vissza őket a többi tiltakozók közé – közölte tudósítónk. Nagyjából negyedórával később azonban már csatlakozhattak társaikhoz.

Fidesz-székház (Fidesz-székház)

14:56 Visszacsap a múlt

Öt éve Orbán Viktor szerint a „demokrácia védelméből mutattak példát” a fideszes képviselők, amikor polgári engedetlenségi akciót hirdetve elbontották a Kossuth Lajos teret övező kordont. „Vártunk, türelmesek voltunk, de mindennek van határa” – mondta a Fidesz elnöke, aki szomorú volt, hogy így kellett megvédeni az alkotmányos rendet és a demokráciát. Arra a kérdésre, hogy a kordonok lebontása miatt nem tart-e zavargásoktól a Parlament környékén, Orbán Viktor akkor azt felelte: abban bíznak, hogy az alkotmány által egyébként tágan meghatározott kereteken belül fogja gyakorolni mindenki gyülekezési és véleménynyilvánítási jogát, egyben mindenkit kérnek is erre.

14:55 Kiengedték a reggel előállított demonstrálót

Ezt maga az érintett jelentette be, akit az épület udvarán ülő társai hangos ovációval üdvözöltek – jelentette az MTI. A húszas éveiben járó fiatalember elmondta: miközben megpróbált bejutni a székházba, az ajtónyílásba betette a kezét és a lábát. Közlése szerint a bent lévők a lábát rugdosták, a kezére pedig rá akarták zárni az ajtót. Birtalan Gergely hozzátette: ezután passzívan ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért beszállították a VI. kerületi rendőrkapitányságra. Itt jogszerű rendőri intézkedésnek való ellenszegülés szabálysértése miatt indult ellene eljárás, amiért 30 ezer forintra bírságolták – mondta. Hangsúlyozta, nem ismeri el a szabálysértés tényét, de ha megbüntetik mégis, akkor ledolgozza büntetését.

14:50 Akcióra várva

A megjelent biztonságiak még csak fenyítően álldogálnak, és egyelőre várnak, feltehetően a Fidesz döntésére, hogy mit akarnak tenni a magánterületükön lévő tiltakozókkal. A rendőrség, bár nagy erőkkel van a helyszínen, nem avatkozik közbe, csak az autóforgalom irányításával vannak elfoglalva – közölte tudósítónk.

14:40 Biztonságiakkal erősít a Fidesz

A székház hátsó ajtaján keresztül tíz biztonsági embert engedtek be az épületbe – jelentette helyszíni tudósítónk. A fekete ruhások nem sokkal később a bejáratnál sorakoztak fel. „Valami készül” – közölte tudósítónk.

14:35 Bencsik András is menne, ha nem hívná a vidék

A kormánnyal rokonszenvező emberektől kért segítséget Bencsik András, aki a Facebook-oldalán biztatta arra „a polgári körök tagjait s mindazokat, akik részt vettek a Békemenetek valamelyikén”, hogy menjenek a Fidesz székházához, amelyet – jellemzése szerint – „nehezen definiálható alakok” vettek blokád alá. Bencsik kijelentette: „Nem kell velük szemben erőszakot alkalmazni.” Bencsik szerint „csupán az kell, hogy minél többen kifejezzék rokonszenvüket a blokád alá vett kormánypárttal”, és bátorítást adjanak azoknak, akik bent vannak az épületben. „Nekem vidékre kell utaznom, amit már nem mondhatok le, ezért nem lehetek ott, de kérem, segítsenek” –  írta Bencsik.

14:25 Rendőrök várakoznak

A nagy számban megjelent rendőrök a Fidesz székházától kicsit távolabb, az Olof Palme sétányon várakoznak – közölte a helyszínen lévő tudósítónk, aki az alábbi felvételt küldte:

rendőrök (rendőrök)

14:14 A Fidesz felbecsülte a kárt

Közleményt adott ki a kormánypárt: „Bajnai Gordon emberei a Fidesz Lendvay utcai székházába betörtek, ablakot törtek ki és ajtót tettek tönkre, félmillió forintos kárt okoztak. A Fidesz székházában dolgozó nőkkel és férfiakkal szemben fizikai erőszakot alkalmaztak.”

13:50 Egy ablak bánta a demonstrációt

A demonstrálók egyike, Rózsa Milán azt mondta az egybegyűlt újságíróknak, hogy azért tüntetnek, mert az alaptörvény negyedik módosítása sok csoport jogait és szabadságát korlátozza. Szavai szerint megmozdulásuk erőszakmentes, de ennek ellenére többször is kialakult dulakodás, több demonstrálót megütöttek, egy ablak pedig betört. Hozzátette: a betört ablak árát megtérítik, az épületben dolgozók ki-be járását pedig biztosítják.

Fidesz-székház (Fidesz-székház)

Az utcán felsorakozott nagy számú rendőri biztosítás már a sajtótájékoztató előtt levonult, így ott csak egy gépjármű és néhány rendfenntartó maradt.

13:44 BRFK: Az indonéz elnök miatt volt annyi rendőr

Egy embert állítottak elő a rendőrök a Fidesz fővárosi székházánál csütörtökön – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője Budapesten. Kovács Viktória annyit mondott a délután egy óráig történtekről szólva, a rendőrség bejelentésre ment ki a Lendvay utcai pártszékházhoz, ahol jogi felvilágosítást adtak az ott lévő magánszemélyeknek és biztonsági őröknek. A rendőrök elhagyták a helyszínt, mivel további intézkedésre nem volt szükség.

A nagyfokú rendőri jelenlétet a környéken az indokolta, hogy az indonéz elnök a közelben tartotta hivatalos programját, a Hősök terén pedig egy másik állami rendezvény volt – tette hozzá.

13:22 Egyetértenek a Fidesszel a tiltakozók

A párt 1989. októberi követeléseit olvasták fel az aktivisták. Ezekkel a pontokkal tökéletesen egyetértünk – tették hozzá. A Hír24 helyszíni tudósítója úgy tudja, hogy a kukában találtak rá a „Mit akar a Fidesz” című dokumentumra. Lefotóztuk, ide kattitnva felidézheti, mi volt 24 éve. A régi kongresszusi anyagok közt egy Gorbacsov-maszkot is találtak.

13:13 – Kocsis Máté pénteken beszélgetne

„Az Alkotmány nem játék” Facebook-oldalának bejegyzése szerint Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt kérte a bejutó aktivistáktól, hogy szóljanak a kintieknek, menjenek haza, és jöjjenek holnap vissza megbeszélni a dolgokat. A Fidesz székházától távozó Kocsis Mátéval több járókelő is elkezdett vitatkozni, akik addig az utcán követték figyelemmel az eseményeket.

Selmeczi Gabriella, Kocsis Máté (selmeczi gabriella, kocsis máté)
Fotók: Kummer János

13:08 Művészbejáró a politikusoknak

A hátsó kijáraton közlekednek a Fidesz politikusai, így elkerülik a tömeget a bejáratnál. Mások mellett Kubatov Gábort is látták ki- és bemenni.

13:06 – Megérkeztek a DK-sok, de nem „vegyülnek”

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a Hír24-nek elmondta, hogy nem kívánnak keveredni a civil akcióval, bár az ügyet, ami mellett kiállnak, fontosnak tartják. A Demokratikus Koalíció két képviselője egy szerdán meghirdetett akció miatt mentek a Lendvay utcába. A nőnap kapcsán egy, a kormánypárti politikusok nőellenesnek minősíthető nyilatkozatait tartalmazó molinót helyeztek volna el a Fidesz központi hivatalánál.

12:52 – Verekedés a székházban

Az ajtóban maradtak a demonstrálók. „Rég volt ennyi demokrata a székházban, mint amennyi most bejutott” – kommentálták akciójukat. „Az Alkotmány nem játék” Facebook-oldalának bejegyzése szerint az egyik székházba jutó tiltakozót a Fidesz egyik irodistája ágyékon rúgta. A hvg.hu-nak nyilatkozó aktivista szerint akkor érte az inzultus, amikor társaival a székház előterébe hatoltak be. Állítása szerint az erőszakot alkalmazó hölgy „így fejezte ki tiltakozását az ittlétünk ellen”.

12:27 Bementek a székházba a demonstrálók

A bejáratnál dulakodás alakult ki a biztonsági őrök és a tiltakozók közt.

12:14 Politikusok és nassolnivalók érkeznek

Nem sokkal dél után megjelent a székháznál Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella. A tömeg skandálással fogadta őket, így nem sok hallatszott a sajtótájékoztatójukból.

Kocsis Máté elmondta: az alaptörvény-módosítás elhalasztásának nincs jogi indoka, de külön kiemelte, hogy a jogszabályról kizárólag a magyar emberek által felhatalmazott parlament dönthet, nem pedig civil szervezetek vagy tüntetők. Egy kérdésre azt válaszolta, hogy a Fidesz nem kért rendőri intézkedést a demonstrálókkal szemben, mert nem hisznek az erőszakban.

Selmeczi Gabriella szóvivő, aki érkezésük után aprósüteménnyel és nápolyival kínálta a székház udvarát elfoglalókat, amiből viszont azok nem vettek, azt mondta, nem emlékszik rá, hogy ilyen agresszióval, indulattal és túlfűtöttséggel valaha találkozott volna. Kijelentette, szeretettel és nyugodtan érkeztek, de a demonstrálók közvetlen közelről kiabáltak az arcukba, úgy pedig nehéz vitatkozni, hogy valaki nem mond érveket, csak skandál.

A székház egy-két dolgozója ropival kedveskedett a demonstrálóknak. Korábban idősebb támogatók hungarocell darabokat hoztak a fiataloknak, hogy nehogy felfázzanak – számolt be a gesztusokról a Hír24 helyszíni tudósítója.

Fidesz-székház (Fidesz-székház)

A Fidesz Bajnait látja mindenhol

Ha Bajnai Gordon előre szól, akkor az embereit minden további nélkül beengedjük a Fidesz székházába – olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.

Az agresszió nem elfogadható eszköz a viták rendezésére; ha valaki nem ért egyet a szomszédjával, nincs joga ahhoz, hogy berúgja az ajtaját – írják a civil tiltakozó akcióról. Magyarország nem kér a baloldal által folytatott, intenzív és immár antidemokratikus gyűlöletkampányból – teszik hozzá az alkotmánymódosítás ellen demonstrálókra célozva.

A demonstrálók nem kommentálták, csak nevettek a róluk szóló sorokon.

Csak a miheztartás végett

Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek nincs köze a Fidesz székházánál történtekhez – jelentette ki az Együtt 2014. „A székházfoglaláshoz Bajnai Gordonnak vagy az általa képviselt szervezeteknek nincs köze, ezt a Fidesz is tudja. A közleményt azért adjuk ki, hogy tudhassák a választópolgárok is” – áll az Együtt 2014 közleményében. A Párbeszéd Magyarországért korábban szolidaritásáról biztosította a Fidesz-székházat elfoglaló civil aktivistákat.

12:01 A rendőrök kivárnak

Az A-terv lefújva, jöhet a B-terv – csípte el az egyik helyszínen tartozkodó rendőrtiszt mondatát a Hír24 fotósa.

 

Fidesz-székház (Fidesz-székház)

 

11:10 – Patthelyzet alakult ki

A Fidesznek mint magántulajdonosnak birtokvédelmi határozatot kell kérnie a jegyzőtől. Csak ennek a birtokában intézkedhet a rendőrség. A helyszínen egyébként egyre több a rendőr, csaknem félszázan vannak már a készenlétisek. Nem közvetlenül a kapu előtt várakoznak, hanem „elbújtak” a környező utcákban. A tömeg közben skandálásba kezdett: „Az alkotmány nem játék, nem, nem, nem”, illetve „Alkotmányt, demokráciát, jogállamot” a visszatérő rigmusok.

Több tucatnyian hatoltak be a Fidesz fővárosi, Lendvay utcai székházának területére csütörtök reggel. A körülbelül hetven civil aktivista a bejáratot védő vaskapun mászott át, az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoznak. Az épületbe nem jutottak be.

A demonstrálók békés ülősztrájkba kezdtek az épület udvarán, ahol kifeszítettek egy “Az alkotmány nem játék” feliratú transzparenst. Többen papírlapokat akasztottak a nyakukba, amelyeken többek között “tisztességes kampányt, szabad választást”, “hajléktalannak lenni nem bűn”, “független igazságszolgáltatást”, “állami önkénytől mentes egyházakat”, valamint “szabad egyetemen szabad tanulást” feliratok olvashatóak.

Az alaptörvény küszöbön álló, negyedik módosítását is górcső alá fogja venni az Európai Parlament illetékes, alapjogi, bel- és igazságügyi bizottsága is – mondta Rui Tavares, a magyarországi alapjogok helyzetét elemző vizsgálat jelentéstevője.

Mikor egy férfi kijött a székházból, az aktivisták megpróbáltak bemenni az épületbe, sikertelenül. A székházból távozó férfi annyit mondott a Hír24-nek, hogy ő nem is érti, hogy jól nevelt fiatalemberek miért tesznek ilyet, hogy magánterületre hatolnak be. Ő utoljára gyermekként tett ilyet, akkor azért, hogy körtét lopjon.

Dulakodás és karambol

Néhány perccel akciójuk kezdete után csaknem 10 rendőrautó is a helyszínre érkezett. Az időközben kinyitott kapun rendőrök mentek be az udvarra, akik az egyik résztvevővel beszéltek a demonstráció céljáról. A rendőrség azt kérte a résztvevőktől, hogy ne menjenek be az épületbe, mert azzal szabálysértést követnek el.

Az udvaron, az épület bejáratánál kisebb dulakodás alakult ki. Egy embert a rendőrök ölben vittek ki, mert a férfi megpróbált behatolni a székházba. A rendőrök azt mondták, hogy a fiatalember ellenszegült a rendőri intézkedésnek, ezért őt megbilincselték és elszállították a helyszínről.

Egy, a helyszínre tartó rendőrautó karambolozott a Dózsa György út és a Lendvay utca találkozásánál. A rendőrautó megkülönböztető hang- és fényjelzést használt. Egy kanyarodó autó szaladt bele. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Fidesz-székház (fidesz-székház, )
Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A Fidesz-KDNP elnyomó rendszert épít

Az egyik résztvevő újságíróknak azt mondta, hogy azért szervezték a hangsúlyozottan békés demonstrációjukat, mert tiltakozni akarnak az alaptörvény negyedik módosítása ellen. Véleménye szerint annak elfogadásával minden magyar ember jogait korlátozni fogják. Kijelentette, addig akarnak a székháznál maradni, amíg “a gyalázatos módosítást” vissza nem vonják.

A Hír 24 helyszíni tudósítójának azt mondták az aktivisták, hogy lelkiismeretes állampolgároknak nevezik magukat, és addig maradnak, amíg vissza nem vonják az alaptörvény negyedik módosítását. A Fidesztől még nem kereste meg őket senki. A Demokratikus Koalíció csütörtök délutánra tervezett demonstrációja kapcsán azt mondták, lehetőleg maradjanak minél távolabb tőlük.

A Fidesz-székházat elfoglalók közleményükben azt írták: “A Fidesz-KDNP elnyomó rendszert épít”, ezért a kormánnyal szembeni ellenállásuk lelkiismereti kérdés, és emiatt élnek a polgári engedetlenség eszközével – tették hozzá. Kezdeményezésük erőszakmentes és pártoktól független. Annak kapcsán, hogy a székháznál délután a Demokratikus Koalíció demonstrál, azt mondták az aktivisták, hogy nem kívánnak politikusokkal találkozni, szerepelni. Ezért remélik, hogy minél távolabb maradnak tőlük.

Fidesz-székház (Fidesz-székház)
Fotó: Kummer János

A Fidesz-KDNP képviselőitől azt követelik, hogy vonják vissza a módosításáról szóló előterjesztést. Szerintük az új alaptörvényt széleskörű társadalmi részvétellel kell megalkotni, és népszavazással megerősíteni.

A Fidesz-székházat elfoglalók közleménye

Tiltakozunk a Magyar Köztársaság alkotmányos rendszerének szétverése ellen!

Tiltakozunk az ellen, hogy a Fidesz-KDNP képviselői az Alkotmánybíróság által már alkotmányellenesnek ítélt rendelkezéseket írnak az “Alaptörvénybe”!

Tiltakozunk az egyetemek gazdasági autonómiájának felszámolása, és a hallgatók röghöz kötése ellen! Tiltakozunk a hajléktalan emberek hatósági üldözése ellen!

Tiltakozunk a gyermektelen, az élettársként élő és az azonos nemű párok család fogalmából való kirekesztése ellen!

Tiltakozunk a szólásszabadság korlátozása ellen!

Tiltakozunk a független igazságszolgáltatás további korlátozása ellen!

Tiltakozunk az egyházak közötti diszkrimináció ellen!

Tiltakozunk a szabad választások korlátozása ellen!

Tiltakozunk az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítése és 22 év alkotmánybírósági döntéseinek érvénytelenítése ellen!

 

Szerdán aggodalmának adott hangot a negyedik magyar alaptörvény-módosítási javaslat miatt a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének két jelentéstevője, az ET főtitkára pedig a döntés elhalasztására szólította fel a magyar kormányt. A Fidesz a bírálatokra válaszul közölte: kiáll az alaptörvény módosítása mellett.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletese a Hír24-nek azt mondta, hogy a helyszínre küldött rendőrök egyelőre tájékozódnak a kialakult helyzetről. Délben tartanak sajtótájékoztatót az ügyben. Szintén délre ígért tájékoztatást a Fidesz két szóvivője, Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.