Belföld

Feljelenti a tüntetőket a Fidesz

Fidesz-szekhaz(7)(960x640).jpg (Fidesz-székház)
Fidesz-szekhaz(7)(960x640).jpg (Fidesz-székház)

Feljelentést tesznek ismeretlen tettesek ellen a budapesti, Lendvay utcai pártszékház udvarának múlt heti elfoglalásánál történtek miatt.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, azért tesznek feljelentést, mert a tüntetők megtámadták a kormánypárt székházát, erőszakosan behatoltak az épületbe, betörték az ajtót, az üveget, felmásztak az erkélyre, megrémítve mindezzel az ott dolgozókat. Az anyagi kárt félmillióra becsülték.

A szóvivő kirívónak nevezte a történteket, mint fogalmazott, a demokratikus intézményrendszert támadták meg. Szavai szerint a tüntető fiatalok és a mögöttük álló erők nem veszik figyelembe, hogy Magyarországon demokrácia van. “Úgy próbáltak véleményt nyilvánítani, hogy ránk rúgták az ajtót” – mondta, hangsúlyozva, hogy ez megengedhetetlen.

Selmeczi Gabriella hozzátette, a Fidesz tartozik a székháznál történteket elítélő embereknek azzal, hogy feljelentést tesz azok ellen, akik behatoltak egy magánterületre, és ott agresszíven viselkedtek. Megjegyezte, számos bizonyíték áll rendelkezésre, hiszen sokan lefényképezték, illetve videóra vették az eseményeket.

A Fidesz-székház udvarát múlt csütörtökön elfoglaló tüntetők az alaptörvény negyedik – azóta már megszavazott – módosítása ellen tiltakoztak.

“Nekünk tiszta a lelkiismeretünk. És nektek?”

Transzparensekkel tiltakoztak fiatalok a sajtótájékoztató alatt a Képviselői Irodaház lépcsőjén. Az “Alkotmány nem játék” felirat mellett a “Nekünk tiszta a lelkiismeretünk. És nektek?” és a „Önök a székházukat védik. Mi a Köztársaságot” mondatok szerepeltek a feltartott táblákon.

A Fidesz-székház udvarát elfoglalók nevében felszólaló Papp Gáspár alaptalannak nevezte, hogy Selmeczi Gabriella a csütörtöki “békésen, demokratikusan, erőszakmentesen” tiltakozókat azzal vádolta meg, hogy a demokrácia ellen lépnek fel. A fiatalember ugyanígy alaptalannak tartotta a politikus károkozásra vonatkozó kijelentéseit is.

Társa, Oláh Kata azt mondta, véleményük szerint nem ők, hanem a kormány követett el jogsértést a demokrácia ellen, mégpedig azzal, hogy “korlátozza minden magyar állampolgár jogait”. Kérdésre válaszolva hozzátette, addig fognak tiltakozni, amíg nem valósul meg az alkotmányosság Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik