Belföld

Ónos esőre figyelmeztetnek

hovirag(210x140)(2).jpg (hóvirág)
hovirag(210x140)(2).jpg (hóvirág)

A héten már 10 fok feletti csúcshőmérsékletekre lehet számítani.

Hétfőn napközben egyre többfelé várható eső, az Északi-középhegység térségében hó, ónos-, illetve fagyott eső. Élénk, a Dél-Alföldön és északnyugaton erős, a Bakonyban olykor viharos lesz a délkeleti szél. Délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, figyelmeztető előrejelzést adott ki hétfőre Magyarország területére, melynek értelmében gyenge ónos eső várható Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Veszprém megyében.

Keddre virradóra sokfelé várható eső, majd napközben egy gyenge hidegfront hatására záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Az ország déli felén több helyen már 10 fok fölötti csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Szerdán változóan felhős-napos időre készülhetünk, elszórt záporokkal. A délnyugati szél élénk lesz, hajnalban csak kevés helyen fagyhat, délután 9-15 fok várható.

A hét második felében előreláthatólag maradni fog az enyhébb idő, csütörtök egy gyenge hidegfront hatására többfelé fordulhat elő eső, zápor; az előrejelzések szerint 13-17 várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik