Belföld

A HaHa kölcsönkéri Orbán kordonbontó villáskulcsát

A Hallgatói Hálózat azt követően írt Orbán Viktornak, hogy a TEK lezáratta a Sándor-palota környékét.

„Tisztelt Orbán úr!

Mint arról önnek is tudomással kell bírnia, a rendőrség műveleti területté nyilvánította és lezárta a Sándor palota előtti teret. Mint arról Önnek is tudomással kell bírnia, ‘Az alkotmány nem játék!’ című tüntetés szervezői és résztvevői a tiltakozás folytatásaként ma estére a Sándor palota elé hirdettek demonstrációt, amit a lezárás eléggé megnehezít. Szájer Józseftől tudjuk, hogy ezzel a tettével a kormány ‘sunyi és gyáva’, a rendőrség mögé bújik, és önkényesen korlátozza a gyülekezési jogot. Azt egyenesen öntől tudjuk, hogy ilyenkor mit kell tennie egy felelős, a hazája sorsáért aggódó állampolgárnak. Tisztelt Orbán úr, mivel mi, a Hallgatói Hálózat aktivistái is támogatjuk a ma esti civil megmozdulást, és zömmel kispénzű egyetemisták, fiatalok vagyunk, ezért tiszteletteljesen megkérnénk önt, hogy a 2007-es kordonbontási akciójuk után vélhetőleg megmaradt villáskulcsokat nekünk térítésmentesen kölcsönadni szíveskedjék.

Köszönettel:

Hallgatói Hálózat“

Szombaton „Az alkotmány nem játék!” elnevezésű, Alkotmány utcai demonstráció után a tüntetők egy része az Alkotmánybíróság elé vonult. A rendezvény végén bejelentették: a tiltakozást hétfőn a Sándor-palotánál folytatják annak érdekében, hogy az államfő ne írja alá az alaptörvény módosítását.


Fotó: MTI / Illyés Tibor

Hétfő délelőtt a „Ne írd alá, János – Tiltakozás az Alaptörvény 4. módosítása ellen!” elnevezésű Facebook-oldalon is a Sándor-palotához hívják estére a tiltakozókat. A Sándor-palota Áder előtti utolsó kompetens lakója, Sólyom László szintén azt tanácsolja Ádernek, hogy ne írja alá a vállalhatatlant.

Korábban 16 fiatal demokratát vittek el a rendőrök a Parlament elől. A demonstrálók az Országház déli és az északi kapujánál is megjelentek, „Haza csak ott van, hol jog is van” feliratú transzparensekkel, hogy az alaptörvény hétfőre tervezett negyedik módosítása ellen tiltakozzanak. Közülük többet ölben kellett a rendőrségi járművekhez vinni. Az egyik déli kapunál demonstráló középiskolás egy „Ne áruljátok el a jövőt” feliratú lapot tett ki az őt elszállító rendőrségi autó ablakába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik