Belföld

Arrébb zavarták a demonstrálókat

szent györgy tér (sándor-palota, szent györgy tér, )
szent györgy tér (sándor-palota, szent györgy tér, )

Nem engedték a fiataloknak megtartani tiltakozó akciójukat a Szent György téren.

Március 8-ai, a Sándor-palota elé meghirdetett flashmobjukat végül a rendőrök kérésére a Szent György tér sarkában tartották meg, – írják az Egyetemfoglalók közleményükben. A demonstráción nyílt levelüket molinóra írva Áder János figyelmét arra szerették volna felhívni, hogy az Alaptörvény most elkészülő negyedik módosítása alapvető emberi jogokat sért. Ezért ismételten megkérnék, hogy ne írja alá – tették hozzá.

Az Egyetemfoglalók szerint a tervezett módosítás korlátozná az felsőoktatási intézmények autonómiáját, a szabad munkaerő-áramlást, kriminalizálná az életvitelszerűen utcán élő honfitársainkat, különbséget tenne egyház és egyház között, és számtalan olyan passzust is tartalmaz, amely közvetve fejtené ki negatív hatását.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának aláírójaként és az Európai Unió tagjaként Magyarország ezzel számos kötelezettségét megszegi – teszik hozzá.  Az ombudsman mellett az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európa Tanács is kifejezte aggályait a módosítással kapcsolatban – tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik