Belföld

Tigriskölyök született Győrben!

Macskalázban ég a Xantus János Állatkert. Káma a bengáli tigris ugyanis új jövevénnyel ajándékozta meg a parkot, egy bengáli bébivel.

Macskalázban ég a Xantus János Állatkert. Káma a bengáli tigris ugyanis új jövevénnyel ajándékozta meg a parkot, egy bengáli bébivel.

Tavaly augusztusban érkezett az állatkertbe Raul a fehér bengáli tigris, mégpedig nem titkolt szándékkal azért, hogy párja legyen Kámának, a gyönyörű nőstény nagymacskának. A két ragadozó gyorsan szerelembe esett, a téli hónapokban pedig az intézmény gondozói már azt lesték, hogyan gömbölyödik Káma pocakja. A csíkos cirmos február 16-án két apróságnak adott életet, anyai teendőiről azonban megfeledkezett, így sajnos az egyik apróság elpusztult, testvére viszont kiváló egészségnek örvend.

Az állatkert dolgozói féltőn gondoskodnak az új lakóról, akinek a Füles Bástyában egy Tigris Óvodát is berendeztek. „Káma nem jeleskedett anyaként, de ennek több oka van. Egyrészt az, hogy kölyökkorában őt is kézzel, emberek nevelték, másrészt pedig fogságban az állatok is másként viselkednek, így a nőstény effajta reakcióira számítani lehetett” – mondta Mészáros Gabriella, zoopedagógus.

A kis hím nagyon eleven és játékos, etetéséről viszont folyamatosan gondoskodni kell. „3 óránként 100 ml folyékony táplálékot kap, ez kecsketej és macskatej pótló tápszer keveréke. Éjjel is felkelünk hozzá, hajnal háromkor és reggel hatkor sem feledkezünk meg a kölyökről. Igazából olyan, mint egy kis csecsemő, ideje nagy részét az evés és az alvás teszi ki. Napról-napra erősebbé válik, két hét múlva várhatóan kétszer akkora lesz, mint most” – mesélte portálunknak fogadott anyukája Vigh Márta, állatorvos.

Hétvégétől a győriek testközelből is megnézhetik a cirmost, a Füles Bástya nyitvatartási idejében látogatható a bengáli bébi, egészen nyár elejéig, akkor ugyanis elköltözik új otthonába, a szabadkai palic-i állatkertbe.

Hamarosan videót is láthatnak a Győr24-en a kis jövevényről!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik