Belföld

Eltűnhet a botos emberke a BKV-bérletekről

bérlet (bérlet, )
bérlet (bérlet, )

Megfontolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy változtat új, az időseket sértő, és már a Nyugdíjasok Országos Képviseleténél is bepanaszolt jelzésén, amely a korábbi "NY" megkülönböztetést elhagyva hajlott hátú, botos pálcikaemberként ábrázolja a szépkorúakat a kedvezményes nyugdíjasbérleten – írja a Népszava.

A BKK minden esetben figyelembe veszi az új piktogramok kapcsán érkezett észrevételeket, azokat feldolgozza, és néhány hónap múlva a teljes rendszert felülvizsgálja – tájékoztatta a cég a lapot. Hozzátették: nem állt szándékukban senkit megsérteni, nemzetközileg elterjedt mintákat vettek alapul, és a bérleteken használt nyugdíjaspiktogramot a járműbelsőkben több éve használják az elsőbbségi ülések jelzésére.

Egy meglehetősen összetett fogyasztói, bérlethasználói csoportnál minden esetben kompromisszumokkal jár egyszerű és felismerhető jelképet találni. A nyugdíjasbérletek esetében a jogosultak köre kiterjed az előnyugdíjazási, nyugellátási és rokkantsági támogatás kedvezményezettjeire, így a nemzetközi sztenderdekben is szereplő, nyugdíjasokat jelölő, botos piktogram választása egyértelmű volt – közölte a BKK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik