Belföld

Egyik napról a másikra leállhat a BKV

bkv sztrájk (bkv, sztrájk, metró, TNOR)
bkv sztrájk (bkv, sztrájk, metró, TNOR)

Sztrájkbizottságot alakítottak a BKV szakszervezetei, miután sikertelenül zárultak a pénteki bértárgyalások.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elmondta: a BKV tárgyalói semmilyen konkrét ajánlatot nem tudtak tenni, az üzleti tervet 122 milliárd, illetve 115 milliárd forintos verzióban készítették el, a főváros mint tulajdonos pedig a 115 milliárdos büdzsét szeretné elfogadtatni.

Ez azt jelenti, hogy a BKV nem tud béremelést biztosítani, de a 122 milliárdos költségvetésben is csak 3 százalékos emelés szerepel, amely az infláció mértékét sem követi – hangsúlyozta az érdekvédő.

A szakszervezetek ezek után megfogalmazzák konkrét követeléseiket, ha ezután sem lesz elmozdulás, akkor kitűzik a sztrájk időpontját, amelyről Gulyás Attila egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője kifejtette: azzal, hogy a BKV vezetése semmilyen ajánlatot nem tudott adni, valós sztrájkveszélyt okozott. A szakszervezeti vezetők szerint akkora az elégedetlenség a dolgozók között, hogy bármikor úgy dönthetnek: “minden mindegy alapon”, egyik napról a másikra beszüntetik a munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik