Belföld

Fórum a Gazdaság Házában: “Településnyi közelségben az állam!”

Buthy Lilla

2013. 02. 19. 18:03

Változások az építőiparban címmel tartottak építőipari vállalkozói fórumot, kedden a Gazdaság Házában.

Az előadásokban főképp a különféle, január elsejével beálló építőipari változásokról volt szó. Úgy, mint az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos változások; az építésfelügyelet szerepe; a műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető feladatai; az építésügyi lánctartozások témájában történt eredmények.

Az első előadó Dancs Norbert a Székesfehérvári Járási Hivatal hivatalvezetője, volt, majd őt követte Kozári Mihály, a Fejér Megyei Kormányhivatal Építésügyi Hivatalának Építésfelügyeletének osztályvezetője.

A január elsején felállt Székesfehérvári Járási Hivatal szervezeti felépítését és munkáját, Dancs Norbert hivatalvezető mutatta be a résztvevőknek:„Járások kialakítása mérnöki szemmel” címmel.

A székesfehérvári az ország egyik legnagyobb járása, legalábbis a települések számának tekintetében, hiszen Székesfehérvár mellett huszonegy másik település tartozik ide. A fehérvári törzshivatal mellett két kirendeltség is létrejött: Abán és Seregélyesen. A Székesfehérvári Járási Hivatal égisze alá tartoznak a települések Gánttól Kálozig. „Nálunk tehát nem is járásnyi, hanem településnyi közelségben van az állam!”

A Járási Hivatal hat szakigazgatási szervvel kezdte munkáját. A járási hivatalokhoz kerültek az okmányirodai feladatok, a gyámhivatal és van egy hatósági osztályunk is, amelynél a szociális és egyéb igazgatási feladatok kerülnek megoldásra.

Változás, hogy a hivatalhoz került építésügyi hatáskör hat járásra vonatkozóan, valamint az örökségvédelem tekintetében pedig mind a kilenc megyei járásban ők látják el a feladatokat.– mondta el Dancs Norbert. Majd hozzátette: van olyan nap, hogy napi 600 ember is megfordul az okmányirodában és a gyámügyön.

A konzultáció keretében lehetőség nyílt a meghívott előadókkal a kérdések megvitatására a régióban tevékenykedő építőipari vállalkozások együttműködési lehetőségeinek megvalósulása érdekében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.