Belföld

Fórum a Gazdaság Házában: “Településnyi közelségben az állam!”

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 02. 19. 18:03

Változások az építőiparban címmel tartottak építőipari vállalkozói fórumot, kedden a Gazdaság Házában.

Az előadásokban főképp a különféle, január elsejével beálló építőipari változásokról volt szó. Úgy, mint az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos változások; az építésfelügyelet szerepe; a műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető feladatai; az építésügyi lánctartozások témájában történt eredmények.

Az első előadó Dancs Norbert a Székesfehérvári Járási Hivatal hivatalvezetője, volt, majd őt követte Kozári Mihály, a Fejér Megyei Kormányhivatal Építésügyi Hivatalának Építésfelügyeletének osztályvezetője.

A január elsején felállt Székesfehérvári Járási Hivatal szervezeti felépítését és munkáját, Dancs Norbert hivatalvezető mutatta be a résztvevőknek:„Járások kialakítása mérnöki szemmel” címmel.

A székesfehérvári az ország egyik legnagyobb járása, legalábbis a települések számának tekintetében, hiszen Székesfehérvár mellett huszonegy másik település tartozik ide. A fehérvári törzshivatal mellett két kirendeltség is létrejött: Abán és Seregélyesen. A Székesfehérvári Járási Hivatal égisze alá tartoznak a települések Gánttól Kálozig. „Nálunk tehát nem is járásnyi, hanem településnyi közelségben van az állam!”

A Járási Hivatal hat szakigazgatási szervvel kezdte munkáját. A járási hivatalokhoz kerültek az okmányirodai feladatok, a gyámhivatal és van egy hatósági osztályunk is, amelynél a szociális és egyéb igazgatási feladatok kerülnek megoldásra.

Változás, hogy a hivatalhoz került építésügyi hatáskör hat járásra vonatkozóan, valamint az örökségvédelem tekintetében pedig mind a kilenc megyei járásban ők látják el a feladatokat.– mondta el Dancs Norbert. Majd hozzátette: van olyan nap, hogy napi 600 ember is megfordul az okmányirodában és a gyámügyön.

A konzultáció keretében lehetőség nyílt a meghívott előadókkal a kérdések megvitatására a régióban tevékenykedő építőipari vállalkozások együttműködési lehetőségeinek megvalósulása érdekében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.