Belföld

Orbán Viktor sem érti a számláját

Ehhez kevés a jogi diploma - mondta a kormányfő.

A kormányfő a minap azt mondta, a kabinet érthető, átlátható közüzemi számlákat vár a szolgáltatóktól, hogy megértsék az emberek, mit tartanak a kezükben. Mint kiderült, eddig ő sem értette.

A kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött egy videót. A miniszterelnök a gyulai kihelyezett frakcióülés idején egy négygyermekes pedagóguscsaládot látogatott meg, ahol egyebek mellett a családi adókedvezményekről és a rezsicsökkentésről is beszéltek. A kormányfő bevallotta, még jogi diplomával is fejtörést okoz neki saját számlája értelmezése.

A Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség háromnapos gyulai tanácskozásán a legfőbb téma a rezsicsökkentés. A  Fidesz elnökségének javaslata szerint tavasszal 10 százalékkal csökkenne a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj. Ennek mikéntjéről azonban éles vita zajlott a frakcióülésen, mert több városvezető valamilyen kompenzációt szeretne a díjak mérséklése miatt az önkormányzati közműszolgáltatóknak, mondván, egy részük nem tudja kigazdálkodni a rezsicsökkentést.

A héten egyébként miniszteri rendeletben szabályozták, hogyan kell kinéznie pontosan az egyszerűbb számláknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik