Belföld

Kinek ér naponta 3 milliót Gyurcsány, Bajnai?

Gyurcsány, Bajnai (gyurcsány, bajnai)
Gyurcsány, Bajnai (gyurcsány, bajnai)

A volt kormányfőnek nincs ellenére a Magyar Nemzet hirdetése, csak azt nem érti, miért költenek rá ennyit. Gyurcsány több őt lejárató plakátot akar.

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán maga is közzétette a Magyar Nemzetben megjelent egész oldalas hirdetést, amely a CÖKA (a békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum közhasznú alapítványa) megbízásából készült.  A fotón Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon látható a már megszokott felirattal: „Együtt tették tönkre az országot, ebből egyszer már elég volt”.

A hirdetés szerint „újra a nyugdíjakon akarnak spórolni. Ők nem aggódnak a nyugdíjuk miatt! Nekik semmi sem drága.”

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a nyugdíjakra vonatkozó részre nem reagált, de azt nem érti, hogy miért reklámozzák őket sokszor tízmillióért. Szerinte a  fideszes „kollégák” idegesnek tűnnek. „Csak nem félnek a vereségtől?” – tette fel a költői kérdést. A volt kormányfő „még több Gyurcsány- és Bajnai-képet” szeretne az utcákra, az újságokba. Neki tetszenek. A Magyar Nemzet internetes felületén található ajánlat szerint 2013-ban egy ilyen hirdetés 2 millió 950 ezer forintba kerül egyetlen napra.

A DK azért elszámoltatna

A Demokratikus Koalíció korábban kíváncsi volt rá, mennyibe került a Gyurcsány- és Bajnai-kormány elleni kampány, azt miből finanszírozta a Civil Összefogás Fórum, amelyet Vadai Ágnes a Fidesz fiókszervezetének nevezett, és külön kitért arra, hogy sajtóhírek szerint a BKV-buszok hirdetési felületeit a Simicska Lajos érdekeltségéhez tartozó Publimont Kft. értékesíti.


Fotó: Hír24

Csizmadia László CÖF-szóvivő november 8-án jelentette be, hogy emlékeztető kampányt indítanak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a hozzá csatlakozó civil szervezetek, s ezzel a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) arcpirítónak nevezte, hogy a Haza és Haladás Egyesület alelnöke is azt kérte számon, milyen pénzből futja több tízezres rendezvényekre, a résztvevők utaztatására, 4,3 millió lejárató kampányfüzet megszerkesztésére, legyártására és kiszállítására.

Békemenet a szeretet jegyében

Gyulára, a kihelyezett Fidesz–KDNP frakcióülés helyszínére Bencsik András, Bayer Zsolt és Csizmadia László kedden egy olyan molinót vitt, amelyen ez volt olvasható: „Bajnai és Gyurcsány együtt tették tönkre az országot”, majd ezt követték a „Viktor, veled vagyunk”, „Gyula nem kér a gyűlöletkeltésből” feliratúak. A Békemenet azért jött össze a Viharsarokban, mert a szocialisták korábban jelezték: demonstrálni fognak a háromnapos frakcióülés helyszínén. .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik