Belföld

Áder gyásztáviratot írt a brazil diszkótűz miatt

Gyásztáviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök hétfőn a brazil államfőnek a Santa Maríában több száz halálos áldozatot követelő diszkótűz miatt.

Az államfő levelében azt írta Dilma Vana Rousseff brazil köztársasági elnöknek, mély megrendüléssel értesült a több száz brazil állampolgár életét kioltó megrázó tragédiáról.

„Szeretném biztosítani, hogy a magyar nép együtt érez az áldozatok és a sérültek családtagjaival, barátaival, Brazília népével, és osztozik gyászukban, fájdalmukban” – olvasható Áder János gyásztáviratában.

Brazíliában az elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el, miután egy vasárnap hajnalban történt diszkótűzben 233-an veszítették életüket. A Santa María település Kiss nevű szórakozóhelyén kitört tűzvészt a színpadon zenélő helyi rockegyüttes egyik énekese okozta, akinek a kezében lévő eszközből a szikrák a plafonig ugrottak fel, és meggyújtották a mennyezeti hangszigetelő műanyag habot. Pánik tört ki, az áldozatok nagyobb része füstmérgezésben megfulladt, másokat agyontapostak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik