Belföld

Van ötlet bőven az e-útdíjra

sztráda  M6-os (autópálya, sztráda, út, M6)
sztráda  M6-os (autópálya, sztráda, út, M6)

Négy-öt elképzelés is formálódik az elektronikus útdíjszedési rendszer bevezetése kapcsán – mondta a kormányszóvivő. Konkrétumokat nem árul el, de biztos abban, hogy nem lesz bevételkiesése az államnak.

Giró-Szász András csütörtökön este a Hír TV Rájátszás című műsorában elmondta: a kabinet szerdán első olvasatban tárgyalta a kérdést, még nem került pont a végére, egy következő ülésen zárják majd le.

Mindegyik változat két dologra egyértelmű választ ad: arra, hogy nem lesz bevétel-kiesés a költségvetésben, másrészt arra, hogy megfelelő időben be tudják vezetni a rendszert – emelte ki.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e újabb tenderkiírás, azt mondta: “erről még nem született döntés, mert még nincs döntés arról, hogy melyik elképzelés a befutó”.

Orbán Viktor tegnap még mást mondott. A kormányfő Vásárosnaményban arról beszélt, hogy miután a nyertes Getronics visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől, a kabinet két lehetőséget mérlegelt: új pályázat kiírását és az állami megvalósítást. Végül az utóbbi mellett döntöttek.

Nem kell több komédia

“A kormány arról döntött, hogy azt a bohózatot, ami végbement a pályázatot megnyerő, aztán az azt nem vállaló cég kapcsán, többet nem kívánja végigjátszani, és saját erőforrásokat felhasználva saját maga oldja meg ezt a problémát” – fogalmazott a kormányszóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik