Belföld

Ne szálljanak autóba a budapestiek!

ónos (ónos)
ónos (ónos)

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. arra kér mindenkit, hogy Budapesten csak az utazzon autóval kedden, akinek feltétlenül muszáj, mert az előrejelzések szerint ismét ónos eső várható.

A társaság közleménye szerint északnyugat felől éri el Budapestet a csapadék, emiatt jegesedhetnek, csúszhatnak az utak. A Pest megyei közútkezelő azt jelentette, hogy Páty és Nagykovácsi térségében már jégpáncél borítja az utakat.

Megelőző jelleggel továbbra is szórják Budapest útjait, de azok az ónos eső miatt ennek ellenére is jegesek lehetnek, csúszhatnak.

Az FKF első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, a hidakon, a felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik.

A társaság arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az előttük lévő járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogosbalesetek elkerülése érdekében. Akinél jeges marad a járda, az százezres büntetést is kaphat. Aki sóz, az is komoly bírságra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik