Belföld

Lecsaptak az LMP-t hallgató Papcsákra

Papcsak-Ferenc(2)(210x140)(1).jpg (Papcsák Ferenc)
Papcsak-Ferenc(2)(210x140)(1).jpg (Papcsák Ferenc)

Az ellenzéki párt sajtótájékoztatójára elment a polgármester, akin pénzt kértek számon az ott megjelenő vállalkozók.

Polgári peres úton kér ki egy novemberben készített zuglói közvélemény-kutatást az LMP. Állampolgárkért és önkormányzati képviselőként is megpróbálta megtudni, mi áll a felmérésben, az mennyibe került és mely cégektől kértek árajánlatot az elkészítésére. Hivatalos választ azonban nem kapott, az önkormányzat munkájáról szóló felmérésből pedig csak néhány lapot juttattak el hozzá – mondta el Várnai László, az ellenzéki párt önkormányzati képviselője

Második után a hetedik

Az esemény alatt az LMP aktivistái kifeszítették azokat az egymáshoz ragasztott lapokat, amelyeket Várnai László megkapott. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a második oldal után a hetedik következik, a nyolcadikat pedig a huszonnyolcadik követi.
A párt az információs szabadságról szóló törvény alapján polgári peres eljárást indít az önkormányzat ellen, mert az nem adta ki a jogszabályban előírt 15 napon belül az adatokat – mondta el  Schiffer András.  Nemcsak a közvélemény-kutatást akarják teljes terjedelmében megkapni, hanem az alapjául szolgáló szerződésre is kíváncsiak –tette hozzá.

A sajtótájékoztatót végighallgatta Papcsák Ferenc, a kerület fideszes polgármestere is, aki újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a január 21-i képviselő-testületi ülésen mindenki megkapja majd a közvélemény-kutatás eredményét. Hozzátette, az anyag alapján a lakosság pozitívan értékelte az eddig elvégzett munkájukat.

Indulatos vita a sajtótájékoztató után

Ez után helyenként emelt hangú vita alakult ki a polgármester és körülbelül kéttucat, a helyszínen megjelent építési vállalkozó között. Utóbbiak azt nehezményezték, hogy szeptember óta nem kapták meg két zuglói bölcsőde és egy zuglói óvoda felújítása utána nekik járó pénzt.

Papcsák Ferenc azt mondta, hogy a körülbelül 135 millió forintnyi összeg rendelkezésre áll, de azt bírói letétbe tették. Hangsúlyozta, hogy a fővállalkozó Ligetsor-Bau Kft. és a felújítást finanszírozó pénzügyi szolgáltató CRE-VIZA Zrt. között jogvita alakult ki az elszámolás során. Egy ilyen bizonytalan jogi helyzetben viszont az önkormányzat nem szeretné a pénzt a pénzügyi szolgáltatónak elutalni, mert “nem valószínű, hogy megkapnák onnan” – mondta az összegyűlt alvállalkozóknak.

A vitába beavatkozott Várnai László is, aki azt mondta, hogy a pályázatot úgy nyerte meg a Ligetsor-Bau Kft., hogy se saját munkaereje, se saját pénze nem volt, ráadásul a cég vezetője “furcsa módon” a polgármester autójával jár. Papcsák Ferenc válaszul azt mondta, hogy a képviselő politikai hangulatot kelt.

A kerület vezetője végül az irodájába hívta egy beszélgetésre a vállalkozók képviselőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik