Belföld

MSZP: Hoffmann vegyen példát Áderről!

torok-zsolt(210x140)(1).jpg (török zsolt, )
torok-zsolt(210x140)(1).jpg (török zsolt, )

A szocialisták szerint szociálisan érzéketlen a Fidesz.

„A pedagógusoknál elmarad a cafetéria, de Áder János jutalmakat osztogat. Ez az Orbán-kormány és a fideszes elit szociális érzékenysége” – írta közleményében az ellenzéki párt szóvivője. Török Zsolt szerint a pedagógusokat még az ág is húzza, „Hoffmann Rózsa ága. Míg az alapfizetésekre garanciát vállalt az állam, addig a cafetériajuttatásokra nem. Ez újabb csapás a pedagógustársadalomnak.”

Az MSZP szóvivője emlékeztetett rá, hogy a fideszes „urak” és „hölgyek” önmaguk juttatásaiban egy pillanatig sem bizonytalanok. Áder János bőkezűen osztogatott a köztársasági elnöki hivatal dolgozói között. Több százezret tehettek el a szerencsés kiválasztottak amúgy sem alacsony alapbérükön túl. A szocialisták kérik Hoffmann Rózsát, vegyen példát a köztársasági elnöktől, és „ha már több munkát kér a pedagógusoktól, legalább azt fizesse ki számukra, ami jár!”

Előzőleg a Blikk írt arról, hogy év végi jutalmakra több mint 30 millió forintot költhettek el, bár a munkatársak többsége csak 7-8 hónapja dolgozik a Köztársasági Elnöki Hivatalban. Áder János munkatársai átlagosan egyhavi illetményüknek megfelelő jutalomban részesültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik