Belföld

Lesz, ahol 40 centi hó esik

hóember  (hó, havazás, )
hóember  (hó, havazás, )

Túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé, többféle csapadék hullhat.

A Dunántúlon és a középső országrészben többfelé valószínű havazás, másutt inkább hószállingózás. A Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környékén) estig akár több mint 10 centi hó is hullhat. Az ónos eső miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az enyhülés hatására vasárnap estétől hétfő hajnalig a déli megyékben, majd napközben a nyugati és az északi országrész kivételével átmenetileg több helyen is számítani lehet gyengébb ónos esőre. Ezen felül az élénk, helyenként erős keleti, délkeleti szél hétfő hajnaltól főként a közép-dunántúli régióban hóátfúvást is okozhat.

Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben folytatódik a havazás. Ezeken a helyeken hétfő késő estig a hóréteg vastagsága várhatóan meghaladja a 20 centimétert, de az Alpokalján és a Kisalföld nyugati részén elérheti a 30-40 centit is – írta a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Kedden folytatódik a csapadékos idő, viszont egyre nagyobb területen lesz jellemző az eső, csak az északi és nyugati határhoz közeli területeken eshet hó, havas eső. A Tiszántúlon még élénk lehet a szél, tovább enyhül az idő.

A jövő hét nagy részén ciklonok határozzák meg időjárásunkat, többfelé várható jelentős csapadék, amely szerdán vegyes halmazállapotú lehet, de csütörtöktől már újra egyre nagyobb területen havazhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik