Belföld

Nincs még vége Gyöngyösi ügyének

Gyongyosi-Marton(3)(960x640)(2).jpg (gyöngyösi márton, )
Gyongyosi-Marton(3)(960x640)(2).jpg (gyöngyösi márton, )

További lépéseket tervez a két feljelentő, miután az ügyészség elutasította a jobbikos országgyűlési képviselő elleni feljelentésüket.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Tett és Védelem Alapítvány csalódottan értesült a sajtóból arról, hogy a Gyöngyösi Márton elleni feljelentésüket a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította. – Meggyőződésünk, hogy a vádhatóság ezúttal is a jogalkotó eredeti szándékától eltérően alkalmazta a közösség elleni gyűlöletre uszítást büntetni rendelő jogszabályt, ezért további lépéseket teszünk az ügyben – olvasható a közleményükben

A kisebbségek elleni gyűlöletkeltés “szinte mindennapossá és elfogadottá vált. A Parlamentben elhangzó szavaknak különleges súlyuk van: az ott elfogadott beszédmód általános értékhatárokat jelöl ki a társadalom egésze számára” – fogalmaztak.

A két szervezet szerint az ilyen típusú beszéd gyűlöletkeltő hatása megkérdőjelezhetetlen, ezért “hazai és nemzetközi érdekképviseleti szervekkel, valamint jogi szakértőkkel egyeztetve” mindent megtesznek a gyűlöletkeltést szankcionáló jogi környezet tisztázásáért – szögezték le, majd hozzátették: ez “minden békére vágyó magyar ember érdeke”.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán elutasította a Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselőt érintően közösség elleni izgatás bűntette miatt, Köves Slomó és Bodnár Dániel által tett feljelentést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik