Belföld

Gój motoros védi Bayert

Mintegy harminc tiltakozó gyűlt össze a Magyar Hírlap Thököly úti székházánál azon a flashmobon, melyet Bayer Zsolt cigányellenes cikke miatt szerveztek egyetemisták.

A tiltakozást az ELTE jogi karának három hallgatója szervezte, Bayer Zsolt szombati, a Magyar Hírlapban megjelent cikke miatt, melyben a publicista állatokhoz hasonlította a cigányokat. A szigethalmi késelésre utalva, többek között ezt írta: „Akiket megkéseltek a gyáva, undorító, kártékony állatok. (…) a tények pedig azok, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (…) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik.

A képre kattintva galéria nyílik! – Fotó: Kummer János / Hír24

A résztvevők az „Így kezdődött Németországban: a zsidók olyanok, mint a pestist terjesztő patkányok”, „Így kezdődött Srebrenicában: a muszlimok olyanok, mint a kutyák”, „Így kezdődött Ruandában: Tapossátok el a tuszi csótányokat!”, „Így kezdődne Magyarországon? Az állatok meg ne legyenek!” – táblákkal álltak a Széles Gábor tulajdonában álló napilap székháza elé.

A bejáratnál megjelent Mészáros Imre, a Gój Motorosok elnöke. Szerinte barátja, Bayer Zsolt „nem úgy értette”. Amikor a tüntetők bekiabáltak neki, azzal vágott vissza, hogy „héberül nem tudom elmondani”.

Mészáros amúgy rendszeresen vezet műsort a szintén Széles kezében lévő Echo TV-ben. A flashmob végén felbukkant a Magyar Hírlaptól Szentesi Zöldi László, de a tüntetőkhöz nem volt egy szava sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik