Belföld

Több jogot akar a pénzügyi biztos

devizahiteles (devizahitel, frank, valuta, hitelesek, )
devizahiteles (devizahitel, frank, valuta, hitelesek, )

Doubravszky György közérdekű kereset-indítási jogot szeretne a devizahitelesek érdekében.

Az új ombudsman feladata lesz a jogi segítségnyújtás, a tanácsadás és a pénzügyi kultúra fejlesztése is. Együttműködik majd az oktatási intézményekkel, hogy a fiatalok jobban ismerjék és értsék a pénzügyi rendszer működését – hangzott el az M1 Híradójában. A legtöbb devizahiteles inkább csak érdeklődik bankjánál a rögzített árfolyam nyújtotta lehetőségekről. Egy felmérés szerint azért, mert még mindig nem értik pontosan a részleteket, vagy az utolsó hetekre hagyták az ügyintézést.

A most kinevezett pénzügyi ombudsmant ez ügyben is lehet majd keresni. Doubravszky György az MTI Hírcentrumnak azt mondta, mindenekelőtt azt szeretné elérni, hogy közérdekű keresetet nyújthasson be a devizahitelesek érdekében.

“Ami arról szól, hogy egy olyan ügyben, ami sok ezer embert érint – mondjuk egy devizahiteles szerződést illetően – mi egyetlen egy pert indítunk és annak a döntésnek a következményeként ez minden emberre vonatkozik” – jelentette ki a pénzügyi jogok biztosa, aki a www.penzbiztos.hu oldalon várja a devizahitelesek problémájával kapcsolatos kérdéseket és javaslatokat is.

A Széchenyi Hitelszövetség is elsőként azt várná el a pénzügyi ombudsmantól, hogy vizsgálja át a devizahitel-szerződéseket. “A Fővárosi Törvényszék december 7-én érvénytelennek mondott ki egy kölcsönszerződést. A pénzügyi biztosnak a következő időszakban mindenképpen feladata kell, hogy legyen, hogy a bankok és az adósok között létrejött szerződéseket felülvizsgálja ennek a jogerős ítéletnek a fényében” – mondta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik