Belföld

Bezárja középiskoláját az ELTE

lakat(210x140)(2).jpg (iskola, lakat, )
lakat(210x140)(2).jpg (iskola, lakat, )

Önállóan nem tudja működtetni az ELTE a gyakorlóiskola középfokú képzését.

Egyeztetési folyamatot kezdett az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) annak érdekében, hogy az általa fenntartott, budapesti ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskolában megmaradjon a középfokú oktatás.

Nincs elég pénz

Az egyetem szerdán azt közölte a honlapján, hogy szenátusa hétfőn határozatot hozott a XII. kerületi iskola 2013-tól kezdődő működtetéséről. Ennek értelmében az egyetem a finanszírozási lehetőségek szűkülése, az állami normatíva csökkenése és a működtetési problémák ellenére továbbra is fenntartja az általános iskolát, de a középiskolai osztályok esetében erre nincs módja.

Az egyetem már megkezdte az önkormányzattal és a közoktatási törvényben meghatározott más szervezetekkel az egyeztetést, mert önállóan a továbbiakban financiálisan nem képes fenntartani az iskola középfokú képzését.

Bizottság is feláll

Az egyetem közlése szerint Mezey Barna rektor az egyeztetési folyamat mellett kezdeményezi egy szakértői bizottság felállítását is, amely 2013. január 31-ig a nyolcosztályos iskola megfelelő színvonalú szakmai és legalább középtávon veszteség nélküli pénzügyi működtetésére dolgoz ki javaslatot.

Az ELTE a Kiss János altábornagy utcai iskolával együtt 8 közoktatási intézmény fenntartója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik