Belföld

Hoffmann-nak volt egy jó híre

Hoffmann Rózsa (Hoffmann Rózsa)
Hoffmann Rózsa (Hoffmann Rózsa)

Elmaradt a hallgatói demonstráció, az oktatási államtitkár jó hírrel szolgált.

A kormány kis híján ellehetetlenítette több mint félezer ELTE kollégista iskolakezdését. A felsőoktatást is érintő, egy éve hatályban lévő közbeszerzési korlátozása következtében ugyanis – hiába próbálták fél éve megszerezni az engedélyeket – az ELTE Kőrősi Csoma Sándor Kollégiuma egyik frissen felújított szárnya még mindig mozgóbútor (ágy, asztal, szék) nélkül áll, s így beköltözhetetlen.

Az ELTE hallgatói önkormányzatai csütörtök délelőttre ezért demonstrációt szerveztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) elé, hogy felhívják a figyelmet a tarthatatlan állapotra. Ha csütörtökön nem kapták volna meg az engedélyt, a bútorokat nem lehetett volna időben beszerezni. Így vidéki egyetemisták százai maradtak volna szállás nélkül.

A demonstráció azonban elmaradt: a hallgatói önkormányzat vezetői lefújták azt, miután reggel nem hivatalos forrásból úgy értesültek: ma megkapják az engedélyeket. Ezt délelőtt az EMMI Szalay utcai épülete előtt Hoffmann Rózsa személyesen is megerősítette, így a kollégisták várhatóan szeptember 5-én beköltözhetnek a mintegy 2 milliárd forintból felújított diákszállásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik