Belföld

Több mint másfél milliárdos állami támogatás Ajkának

huszezer-forint(960x640)(2).jpg (forint, pénz, húszezer)
huszezer-forint(960x640)(2).jpg (forint, pénz, húszezer)

Azonnali hatállyal 1,7 milliárd forintot csoportosít át a kabinet a tartalékból annak érdekében, hogy biztosítottak legyenek az ajkaiak számára az alapvető közszolgáltatások - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározatból.

Az átcsoportosításért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolás és a fel nem használt pénz visszafizetési határideje december 28.

A Bakonyi Erőmű Zrt. még hétfőn közölte: beszüntetné a Mal Zrt. energiaellátását, és így korlátozná Ajka város távhőellátását is, ha a Mal nem fizeti ki tartozását péntek kora délutánig az erőműnek. A cég mintegy 1,7 milliárd forint tartozást halmozott fel az erőművel szemben, amely a timföldgyártáshoz szükséges gőzt biztosítja.

A Kormányszóvivői Iroda csütörtökön közleményt juttatott el az MTI-hez, amely szerint a kormány szerdai ülésén foglalkozott a Bakonyi Erőmű, valamint Ajka távhőproblémájával, és utasította Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert, hogy saját hatáskörben rendezze és oldja meg a felmerült problémát. Bakonyi Zoltán, a Mal vezérigazgatója péntek délután megerősítette az MTI azon információját, miszerint nem állította le a Bakonyi Erőmű Zrt. az ajkai timföldgyár energiaellátását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik