Belföld

Balog szerint túl korai volt a diákok háborgása

A kormány még nem döntött a felsőoktatási keretszámokról, a diákok felindulása munkaanyagokon, és sajtóhíreken alapul. Ezt mondta Balog Zoltán humánerőforrás miniszter szerda este a köztévében.

Kapcsolódó cikkek

A kormány még nem hozott meg minden döntést, de a csütörtöki sajtótájékoztatón több bejelentés is várható. Ebből látni fogják a hallgatók, hogy a kormány szélesre tárja a kapukat – mondta a tárcavezető az M1 Az este című műsorában Több pénzt fognak tenni a felsőoktatásba, mint eddig, csak nem úgy osztják el ahogy korábban, és ez egyesek érdekeit sértheti – tette hozzá.

Az ígéretek szerint a pedagógusok is számíthatnak jelentős változásra. Lesz egy évi több mint 4 milliárd forintos ösztöndíjrendszer, amely 25 és 75 ezer forint közötti havi pluszjövedelmet jelenthet az érintetteknek. A kormány azt szeretne, hogy a pedagógus szakmát megerősítve növekedjen majd a felsőoktatás színvonala is.

A miniszter szavai szerint “mostantól komolyan kell venni az egyetemet”, mert ha valaki belép egy hitelkonstrukcióba, azt valamikor törleszteni kell, és ha valaki nem végzi el az iskolát, abból hátránya származik. Az értéktelen diploma és az el nem végzett egyetem egy olyan luxus ma Magyarországon, amelyet a kormány nem finanszíroz tovább. “Igazi, jó, értékes diplomáért” viszont hajlandó több pénzt is áldozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik