Belföld

LMP: A Fidesz becsapta a fiatalokat

Osztolykan-agnes(210x140)(1).jpg (osztolykán ágnes, lmp, )
Osztolykan-agnes(210x140)(1).jpg (osztolykán ágnes, lmp, )

Az LMP szerint ha a kormány tovább folytatja „ámokfutását”, akkor fel fogja emészteni a felsőoktatást.

Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője szerdai sajtótájékoztatóján arra kérte Orbán Viktor kormányfőt, hogy a kabinet ne tárgyalja tovább a felsőoktatás átalakításáról szóló javaslatot.

A képviselő ezt annak kapcsán mondta, hogy egy minisztériumi tervezet szerint jövőre jelentősen csökkennének az állami teljes ösztöndíjas keretszámok, 10 480-an vehetnének részt ilyen képzési formában.

Most kiderült, hogy a Fidesz becsapta az országot, becsapta a magyar fiatalokat – fogalmazott az ellenzéki politikus. – Gyakorlatilag már most tandíjas felsőoktatási képzésről lehet beszélni, aminek következtében idén ötödével csökkent a felvételizők száma.

Szavai szerint, ha a kabinet tovább folytatja ezt az „ámokfutást”, akkor azzal elsorvasztják a magyar felsőoktatást. A felsőoktatás egy szűk elit privilégiumává válik, a hátrányos helyzetű fiatalok pedig elveszítik a felemelkedés lehetőségét. A kormány egy versenyképes országról beszél, miközben elsorvasztja azt az ágazatot, amelyik a leginkább hozzá tudna járulni annak megteremtéséhez. Az LMP a kabinettel ellentétben tágra szeretné nyitni a felsőoktatás kapuit – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik