Belföld

Rogán szerint Gyöngyösinek nincs helye a parlamentben

Rogán Antal (Rogán Antal)
Rogán Antal (Rogán Antal)

A mandátumot csak a választók vehetik el a jobbikos képviselőtől, de a Fidesz frakcióvezetője szerint nincs helye az Országgyűlésben. Rogán Antal az IMF-megállapodáshoz fűzött reményeiről és jegybankelnökségről is beszélt a Népszabadságnak adott interjúban.

“Amikor valaki nyíltan megtámadja zsidó honfitársainkat a parlamentben, akkor félre kell tenni a megosztottságot, félre kell tenni a jogos vitákat a politikai oldalak között. Ilyenkor közösen kell megszólalni” – mondta Rogán Antal a vasárnapi Kossuth téri demonstráción való részvételéről szólva. A frakcióvezető szerint Magyarország immunrendszere szerencsére jól működik. Arra a kérdésre, hogy szerinte Gyöngyösi Mártonnak a zsidókkal kapcsolatos állásfoglalása miatt le kell-e mondania mandátumáról, azt válaszolta: személyes meggyőződése, hogy aki ilyet mond, annak nincs helye a parlamentben, de a mandátumát a választóktól kapta, csak ők vehetik el tőle.

A politikus az IMF-megállapodásról azt mondta, őszintén remélte, hogy létrejön. Szerinte még ma is lenne erre érdemi lehetőség. Mint elmondta, mindvégig egy vitapontot látott az IMF-delegáció és a magyar kormány között, ami kézzelfogható és tapintható, a bankadót. “Az IMF szerint nem kell bankadó, szerintünk bankadó nélkül nem lehet kezelni az államadósságot” – mondta. A kormány Rogán szerint szeretne IMF-megállapodást, de nem akármilyen áron.

A frakcióvezető megerősítette, hogy nem akar jegybankelnök lenni, de azzal sem értene egyet, ha Simor Andrásé maradna a poszt. Arra a felvetésre, hogy a következő jegybankelnök vezette MNB hozzányúlhat-e a 35 milliárd eurós devizatartalék 1-2 milliárdjához, Rogán Antal azt mondta, hogy lesz-e új irányvonal, abba a kormány ugyanúgy nem szólhat bele, mint most.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik