Belföld

Nyitáskor sor állt a kapuvári önkormányzati húsbolt előtt

A felszámolás sorsára jutott Kapuvári Hús ZRT. mintaboltja helyén ma reggel megnyitott az önkormányzati húsbolt. Egy hete meg áram sem volt, ma reggel sorban álltak a vásárlók.

Kapuváron komoly ellátási zavarokat okozott, mikor a húsgyár felszámolási eljárásával egyidőben bezárt az üzem városi mintaboltja. Az üzlethelyiséget az önkormányzattól bérelték, így az október legvégén visszakerült a városhoz. Pár helyi vállakozó és még több országos húsáruház-lánc tulajdonosa is jelentkezett érte, ám Kapuvár végül úgy döntött, városi cégére, a Kapukom kft-re bízza az üzlet beindítását.

Egy hete még áram sem volt“- mondja Németh D. László, ügyvezető. Az üzlet korábbi dolgozói közül ma négyen városi alkalmazottak, velünk folytatják. A szakhatósági engedélyek megszerzésével párhuzamosan a Rábaköz vágóhídjait jártuk körbe elsőként. A beszállítóinktól azt várjuk, hogy a mintaboltban megszokott minőséget és tisztes árszintet garantálják. Zömében helyi termékeket kínálunk. A legtávolabbi beszállítóink pápaiak és sárváriak. A marhahús, a csirkét, a sertés, mindet a környékről hozzuk. Nyilván azt a választékot, amit a húsgyár a napi pár ezres vágásával biztosított, nem tudjuk biztosítani, ám reméljük, nemsokára ismét üzemelni fog a Kapuvári Hús és mi az első megrendelők között leszünk.”

A kapuvári városi cég a “szokványos” önkormányzati feladatok ellátása mellett korábban is vállakozott, nem a húsboltnyitás első üzleti tevékenységük. Éttemet, panziót, balatoni tábort, helyi rádiót üzemeltetnek, cégük karbantartói és zöldterületgondozói lakossági és üzleti megrendeléseknek is eleget tesznek.

Az önkormányzati húsüzlet reggel 7 órai nyitásakor már sor állt az üzlet előtt. Az ügyvezető szerint helyi termelők jó minőségű áruit adni jó áron – így fogalmazható meg az önkormányzati húsbolt mottója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik