Belföld

Felavatták a kapuvári inkubátorházat

Átadták a 433 ezer eurós projekt keretében megépült kapuvári inkubátorházat; a 670 négyzetméteres létesítmény teljes egészét kibérelte már egy osztrák cég magyarországi leányvállalata.

Az átadáson elhangzott: a Franz Holzbauer Service Hungary Kft. háztartási elektronikai eszközök közép-európai kiszolgálóbázisaként működteti majd az egyébként négy külön vállalkozás számára is kialakítható csarnokot, ahol összeszerelési, szerviz-, csomagolási és kisebb, egyes államok speciális piaci igényeit kielégítő átalakítási munkákat végeznek.

Marc-André Perret, az osztrák cégcsoport ügyvezető igazgatója elmondta: öt állandó alkalmazottal kezdik a működést, de amikor nagyobb megbízást kapnak, a létszám időszakosan harmincra is emelkedhet. Kapuvárról a közép-európai – elsősorban a cseh, a lengyel – valamint az orosz piacot szolgálják ki.

Főleg svájci megbízóik vannak, de számos más európai partnerük is van – közölte konkrétumok említése nélkül. Az eseményen elhangzott: a létesítmény kialakítása egy magyar-szlovák, határon átnyúló projekt része, amelynek elemeként a múlt héten nyitottak meg egy vállalkozói inkubátorházat a szlovákiai Nagymegyeren (Velky Meder). A pályázat egyik eleme, hogy a felek a közös üzleti lehetőségeket kutató és tető alá hozni segítő “virtuális inkubátorházat” is működtetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik