Belföld

Önkormányzati húsbolt nyílik Kapuváron

Újra kinyit a város nagy húsboltja, a csődbe ment cég helyett az önkormányzat működteti majd. A dolgozók többsége is visszaállhat a pultba.

A kapuvári húsgyár leállása ellátási nehézségeket okozott Kapuváron. Hétvégente volt, hogy sorba kellett állnia az asszonyoknak húsért. Az önkormányzat úgy döntött, hogy véget vet a hetvenes éveket megidéző állapotoknak és saját cégével, a Kapukom kft.-vel újraindítja a kisváros húsáruházát.

A bolt egyébként önkormányzati tulajdon volt, amit a várostól bérelt a Kapuvári Hús zRt. A felszámolás indulásával azonban bezárták az kereskedelmi egységet, október végén pedig visszaadták az önkormányzatnak a bérleményt. Többen jelentkeztek érte, viszont többnyire messziről érkezett húsáruház-láncok üzemetetői. A városi cég (Kapukom kft.) a gyors tájékozódás mellett döntött és miután az engedélyező szakhatóságok és a környékbeli szóbajöhető beszállítók is bizalmukról biztosították őket, úgy határoztak, maguk lesznek a húsáruház üzemeltetői.

Németh D. László a városi cég ügyvezetője szerint 70-80 százalékban rábaközi termékek kerülnek a húsáruház polcaira. Csirkét, marhát, sertéshúst és a felvágottakat is a városka 50-60 kilóméteres körzetéből szerzik be. A dolgozók közül mindannyiuknak felajánlották, hogy immár városi alkalmazottként folytassák tovább, hatból négyen élnek is a lehetőséggel. A kapuvári önkormányzati húsbolt csütörtökön nyit.

A városban  több kisebb húsüzlet is működik, és országos áruházláncok is kínálnak húsipari termékeket, a húsgyári mintabolt kiesésével jelentkező fogyasztói elvárásokat viszont nem sikerült egészében kielégíteniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik