Belföld

Balog: Hadjárat folyik a köznevelésért

balog zoltán (balog zoltán, )
balog zoltán (balog zoltán, )

Kultúraváltás előtt áll a köznevelés rendszere. Olyan ez, mint egy hadjárat, amely nem valami ellen, hanem valamiért folyik. Ezt mondta az emberi erőforrások minisztere az újonnan kinevezett tankerületi igazgatók rendezvényén, szerdán.

Balog Zoltán hangsúlyozta, pontosan tisztában vannak vele, milyen nagyléptékű változásokat akarnak, és ezeket meg is fogják csinálni. Biztosítani fogják a pedagógusok megbecsültségét. Erre szolgál az életpályamodell, ami nem csak komoly béremelést tartalmaz, hanem széles körű szakmai segítséget – fogalmazott a tárcavezető.

Nem zárta ki viszont, hogy lesznek majd pillanatnyi nehézségek az átállásban, de ha a tankerületi igazgatók világosan mutatják az irányt, akkor biztosra vehető, hogy a pedagógustársadalom nagy része meg fogja érteni, hogy „érte és vele történnek a változások” – mondta.

A miniszter szerint az elmúlt évek szétesettsége ártott a legtöbbet a magyar iskola ügyének. A kultúraváltás lényege, hogy az állam nem valamiféle „mumusként van jelen”, mint ahogy az korábban volt. Ugyanakkor nem csak jobb iskolákat és köznevelést akarnak, hanem egy olyan működőképes országot, ahol biztonságban érezhetik magukat az emberek, és nem kell attól félniük, hogy „holnaptól mások irányítanak bennünket, mint akiket megválasztottunk” – fejtette ki a tárcavezető.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a rendezvényen azt mondta, olyan lendület, összefogás indult el a köznevelés rendszerében, ami történelmi pillanat.

A 198 kinevezett tankerületi igazgató november 9-én kezdte meg munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik