Belföld

Szócska Vásárhelyen: az integráció a megoldás

A betegellátás színvonalának és biztonságának javulása várható az egészségügyi intézmények integrációjától - mondta Szócska Miklós Hódmezővásárhelyen.

A kórházak integrációjával, a munkamegosztással, a közös tervezéssel hosszú távon is fenntartható rendszer alakul ki – mondta a politikus a makói és a hódmezővásárhelyi kórház összedolgozói értekezletét követő sajtótájékoztatóján.
Azzal, hogy az állami kézbe került intézmények közösen vásárolják az energiát és a gyógyszert éves szinten akár tízmilliárd forintos megtakarítás is elérhető. Az első, mintegy negyven kórház gázszállítására kiírt közbeszerzési eljárással egymilliárd forintot sikerült megspórolni – tudatta az államtitkár.

A hódmezővásárhelyi és a makói kórház a jövőben egyenrangú tagintézményként működik tovább, úgy, hogy mindkét betegellátó hely megtartja saját kistérségi feladatát – közölte Szócska Miklós.

A politikus azt várja az integrációtól, hogy a Hódmezővásárhelyen indult, példaértékű Egészséges Vásárhelyért-program eredményeit Makón is sikerül hasznosítani.

Szócska Miklós az integrált intézményen belül lehetőséget lát többek között a közös ügyeletszervezésre is, amellyel csökkenthető az orvosok leterheltsége.

Az integráció után, a népegészségügyi és pályázati programok indulásának köszönhetően akár növekedhet is a foglalkoztatotti létszám – mondta a politikus.

Baráth Lajos, a makói kórház vezetője közölte, hogy az összdolgozói értekezlet megnyugtatta az intézmény munkatársait.

A makói kórházban a nyáron kialakított szakmai profilnak megfelelően folyik tovább a munka, lesz baleseti sebészeti ellátás, valamint biztosítják a 24 órás ellátást a város és a környező tizenhat település gyermekeinek is – tudatta az igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik