Belföld

Szalai Annamária kegyelmezett meg a bloggernek

A médiahatóság szerint csak azért úszta meg büntetés nélkül a pornómontázst készítő blogger, mert Szalai Annamária úgy döntött.

A Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség csütörtökön közölte, hogy megszüntette a büntetőeljárást az ellen a férfi ellen, aki úgy tiltakozott a testület munkája ellen, hogy Szalai Annamária elnök fotóiból szexuális tartalmú képsort készített.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) erre úgy reagált, hogy „az eljárás csak azért zárulhatott le súlyos jogkövetkezmény nélkül, mert az ügyben az NMHH elnöke, Szalai Annamária nem tett feljelentést, és az ügyészségnek is úgy nyilatkozott, hogy nem kíván magánindítvánnyal élni”. Az NMHH szerint az eljárás megszüntetéséről szóló TASZ-közleményből az is kimaradt, hogy az ügyészség világosan kimondta, hogy a manipulált képek „kétséget kizáró módon sértik Szalai Annamária becsületét”. „Az is egyértelmű, hogy a felvételek meghaladják a véleménynyilvánítással kapcsolatos […] jogok gyakorlását, túllépik azt a mértéket, amelyek elviselése a közéletben szereplők esetében a státusuktól elvárható” – idézi az ügyészséget a testület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik