Belföld

MSZP: Elég a pedagógusok megalázásából!

Orbán "ne tartson be" a tanároknak. Ezt követeli Török Zsolt.

“Arcpirító pimaszság, ahogyan a kormánypárti politikusok rendre lenézik és megalázzák a pedagógusokat!” – így kezdi szombati közleményét az MSZP.

A Török Zsolt szóvivő által jegyzett szöveg ekképpen folytatódik: “Hoffman Rózsa államtitkár először bohócnak és ostobának, nevezte őket. Aztán egy legyintéssel bejelentették, hogy nem lesz semmi a béremelés ígéretéből, mégis többet kell majd dolgozniuk, mikor pedig ezen joggal háborodtak fel, Giró-Szász András kormányszóvivő alázta meg őket konyakos kijelentésével.


Török: Ne tarts be!

De a kormánypárti lenézőgépezet itt sem fejezte be működését, sőt miniszteri szintre emelte a pocskondiázást. Balog Zoltán miniszter minapi kijelentése szerint ugyanis a pedagógusok csak azért várják a sztrájkot, hogy ne kelljen dolgozniuk. Elég volt! A pedagógusok megbecsülést, és tisztességes fizetést érdemelnek, nem ilyen elfogadhatatlan megszégyenítést! Az Orbán-kormány szerint azok, akik nap, mint nap gyermekeinket nevelik és oktatják, ostoba, részeges munkakerülők? Ez teljességgel tűrhetetlen!

Miközben a Fidesz három éve hitegeti a pedagógusokat az életpályamodellel, a béremeléssel, a megbecsüléssel, csak pofonokat osztogat nekik, és még megvetően a képükbe is röhög. Elég volt! Követeljük, hogy a teljes kormányzat valamint a Fidesz-KDNP frakció vegye komolyan a pedagógusok problémáit, és amennyire tőlük telik tisztességesen és megfelelő alázattal kezelje nehéz helyzetüket! És ha már az ígéreteit betartani nem tudja, ne tartson be még jobban a pedagógusoknak!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik