Belföld

Ez lázítja az LMP-sek vérét

schiffer andrás (schiffer andrás)
schiffer andrás (schiffer andrás)

Az LMP szerint vérlázító, hogy a jövőben kiemelt beruházásoknál nem kell mérlegelni egy kisajátítás várható közösségi előnyeit és az okozott károkat.

Schiffer András keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a kormány már nyáron is jelezte a módosítási szándékát, azonban később elállt ettől, hétfőn azonban a fideszes Kulcsár József módosító indítványával beemelte a törvénybe ezt a szabályozást.

A módosítás értelmében a jövőben a kisajátítás várható közösségi előnyeit és az okozott károkat nem kell mérlegelni a törvényben vagy kormányhatározatban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősített beruházások esetén.

Schiffer András szerint ez az eljárás vérlázító, hiszen a jövőben ha az “oligarchák kormánya” kiemelt beruházásnak minősít egy építkezést, akkor annak érdekében mérlegelés nélkül el lehet dózeroltatni bárkinek a házát, vagyis senkinek a vagyona nincs biztonságban. Az LMP-s politikus nem hiszi, hogy egy konkrét beruházás miatt fogadta el a módosítást a kormánytöbbség, hanem inkább “sok konkrét beruházás miatt”, hiszen “nyilván nem Kulcsár képviselő úr találta ki”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik